golf 4 1.6 apf дебитомер
- naskopmg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 1.8TSI 2008
golf 4 1.6 apf дебитомер
здравейте колеги, дебитомера ми не работи, та въпроса ми е мога ли да си карам без дебитомер или трябва да си купя нов?
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: golf 4 1.6 apf дебитомер
може и без ламбда да се кара, зависи до колко ще смогнеш горивото и с ниската мощност вероятно.
- naskopmg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 1.8TSI 2008
аз питам конкретно за дебитомера,ще гори ли повече ,а за разлика в мощността не усещам даже така върви повече
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Дебитомера служи да измери количеството въздух преминало през него и влязло в горивната система на двигателя. Информацията я подава на ECU-то. На тази база и отчитайки данните на безброй други датчици, като температурен, положение на коляновия вал, сонда и т.н. ECU-то прави едни сметки и отваря дюзите, за да могат да хврълят точно пресметнатата порция гориво в точно определения момент.
Като няма данни от дебитомера, компютъра влиза в авариен режим и храни мотора с някакви усреднени стойности, колкото да може колата да се придвижи, т.е. избира си горивната карта "посетете най-близкия сервиз".
Ти прецени дали да го сменяш или не.
Като няма данни от дебитомера, компютъра влиза в авариен режим и храни мотора с някакви усреднени стойности, колкото да може колата да се придвижи, т.е. избира си горивната карта "посетете най-близкия сервиз".
Ти прецени дали да го сменяш или не.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”