Проблем с прозореца и пръскалото на чистачките?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Проблем с прозореца и пръскалото на чистачките?

Мнениеот SobieskIm » Съб 05 май 2012 7:29

Здравейте, преди време бях писал отново за шофьорския прозорец на Golf 3.Прозореца блокира в затворено положение ( ръчен е, не е ел) след което установих че мога да го свалям и вдигам прозореца с ръце и излезна част от жилото и видях че е скъсано и това е проблема.Колеги от форума ми обясниха как да сваля шофьорската кора всичко махам, но ме затруднява дръжката която се върти за сваляне на прозореца.. как се маха тя? Напъвам я но имам чувството че ще я счупя...Също така да ми дадете някакви съвети за жилото вътре понеже до сега не съм го сменял, и евентуално в гр.Пловдив къде мога да го намеря?

Другото което е, от около седмица спря да ми работи пръскалото на чистачките на предния прозорец.Въобще не се чува да работи двигателчето което всмуква вода...Разкачих вчера единия маркуч преди самото праскало и дръпнах с оста от течността да видя да не е запушено но няма проблеми с това..Къде се намира това двигателче, да го погледна, да ме посъветвате някъде където има проблеми редовно по тази система.. да не би да има специален бушон?

Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Re: Проблем с прозореца и пръскалото на чистачките?

Мнениеот ДАНЧО » Съб 05 май 2012 7:46

За дръжката - Към кората има един пръстен на който е захваната.Или се вдигаше нагоре или се буташе надолу.Той просто се измества и от там вече е лесно. :beer

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Съб 05 май 2012 7:49

Колега мога да те опътя при голф 2 как е при 3ките невярвам да има коренна разлика (предполагам)
За врътката има капаче , с права отрерка го махни и после ще видиш как се сваля..
Развиваш с кръстата отверка и то има шлици предполагам се е напаснало добре , размърдай го наляво надясно и после с двете отреки от двете страни натискаш към теб.. Би трябвало да излезне , сваляш кората , може да свалиш и целия джам да не го счупиш. Махаш оплътненията които са като бръсначи и после отдоло на джамата махаш шината. Джама го изкарваш и бягаш в морга в Пловдив за друг механизъм.
Поне морги има бол там.. Ако незнаеш къде има ще ти кажем.. Взимах механизъма и слагаш.. Може и нов но просто новите не струват ! :beat_butt2
Прсъскалките ако е както при мен на самото казанче трябва да има помпа.
Вади се с надигане на горе, има букси взимаш мултицета и мериш дали стига ток до него въобще зашото проблема може да е в ръчката.
Ако има ток взимаш и от моргата една помпичка и я монтираш.. Това е от мене :)
Ако има разлика при 2ките и 3ките се извинявам за спама :)

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Съб 05 май 2012 7:59

antonco написа:бягаш в морга в Пловдив за друг механизъм.

Колега а не мога ли да сменя само жилото?

ДАНЧО написа:За дръжката - Към кората има един пръстен на който е захваната.Или се вдигаше нагоре или се буташе надолу.Той просто се измества и от там вече е лесно. :beer

Да колега има пръстен между врътката и кората, въртях го дърпах го но не успях да го измайсторя...

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 05 май 2012 8:47

Пръстена не се върти а се избутва като зегерка му е принципа.
http://vbox7.com/play:77bda2d7&al=2&vid=8839225
Жилото трудно ще го смениш и ще дадеш поне 5 лв едно втора ръка е 20 не си заслужава легитимацията.
За моторчето ти е на казанчето мериш дали идва + и -Или му подаваш директно от акумулатора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”