"Чукане " на повдигач на голф 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
"Чукане " на повдигач на голф 2
Здравеите колеги карам голф 2 1990 година 1.6.Ситуацията е следната-когато запаля сутрин чукат повечко повдигачи но като поработи няколко секунди и утихват и остава само един които чука докато позагрее на 50-60 градуса и след това и тои спира да чука.Ако може някои да даде съвет какво да го правя,и може ли нещо да стани 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: "Чукане " на повдигач на голф 2
Ако те притеснява дали може да навреди на мотора отговора е НЕ.Можеш да опиташ с почистване но определено си трябва смяна 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти е наближила смяна на масло, сипваш в старото почистваща добавка. С нея караш около 150 км и сменяш маслото, в повечето случаи има добър ефект. На лс ще ти кажа добавката. Не слагай от тези, които са за 5 - 10 мин работа на място.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги а като махна вала и като извада повдигачите как да разбера кои е проблемния повдигач,и има ли начин да се оправи без да се разглабя (което малко не ми се вярва).Защото на тези добавки нямам вяра 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ти като махнеш вала и ги извадиш си ги бележи кой къде е бил. След това един по един си ги почисти. Тъпо е да разглобиш толкоз неща, а да не ги почистиш всичките 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм много скептичен към добавките, но за тази съм се убедил, че работи. Върши работа точно за повдигачи - премахва лаковите образувания и нагари. Ама щом си решил да разглабяш - твоя воля... Няма как да разбереш кой повдигач е скапан.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”