:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Golf4 - сгъваем ключ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Golf4 - сгъваем ключ

Мнениеот eradev » Нед 13 май 2012 18:35

здравейте, имам Г4`98 и вчера се сдобих със оригинален сгъваем ключ от Бора. Моят е нормален ключ вътре с нещо като ампула (виж снимката), а сгъваемия е с платка и има номер HLO 1J0 959 753 A. Идеята ми е да си направя сгъваемия, но трябва ли да местя ампулата в него, тя като имобилайзер ли действа. На полото имам чип в ключа, който не е като ампула, а си е правоъгълник с надпис. Правил съм си допълнителен ключ с който мога само да отключвам вратите, като запаля с него и веднага гасне.
Прикачени файлове
DSC00114.JPG
DSC00115.JPG

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: сгъваем ключ

Мнениеот achodemo » Нед 13 май 2012 18:49

Ампулата е чипа !

Потребителски аватар
eradev

Мнениеот eradev » Пон 14 май 2012 19:46

отказах се от намерението да правя ключа за голфа, понеже не мога за демонтирам ампулата от оригиналния ключ. Явно е залепена с някакво лепило в гнездото и не иска да излезе, чоплих около 20 минути с тънко ножче от всички страни, но явно и от долната страна е залепена и ме достраша да не я счупя. Ще направя сгъваемия ключ за полото, то поне е с черно чипче в ключа, което съм вадил няколко пъти. Поздрави!

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 14 май 2012 21:36

Всеки авто ключар може да ти прехвърли ампулата от единия ключ на другия . Иначе наистина си е рисково ,ако я счупиш . Тя е най-скъпата част в ключа ти , така да се каже :D

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Пон 14 май 2012 21:48

ампулата е чипа колега, може да го свалиш и да го залепиш в колата близо до пакета на ключа ,вътре в пластмасите зад волана и можеш да си направиш и 10 ключа без чип и няма да имаш никакви проблеми с паленето, важното е чипа да е близо до пакета, а ти като го залепиш един път повече няма да ти трябва на ключа да имаш чип, :beer щото той ще си стой там постоянно и ще го засича имобилайзера

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 14 май 2012 21:52

GuLiVeR написа:ампулата е чипа колега, може да го свалиш и да го залепиш в колата близо до пакета на ключа ,вътре в пластмасите зад волана и можеш да си направиш и 10 ключа без чип и няма да имаш никакви проблеми с паленето, важното е чипа да е близо до пакета, а ти като го залепиш един път повече няма да ти трябва на ключа да имаш чип, :beer щото той ще си стой там постоянно и ще го засича имобилайзера

Както няма да му трябва и на всеки друг решил да ти покара колата нощем до като си спиш сладко с връзката от ключове без чип ,които си си барнал mhihi

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Вто 15 май 2012 7:38

GuLiVeR написа:ампулата е чипа колега, може да го свалиш и да го залепиш в колата близо до пакета на ключа ,вътре в пластмасите зад волана и можеш да си направиш и 10 ключа без чип и няма да имаш никакви проблеми с паленето, важното е чипа да е близо до пакета, а ти като го залепиш един път повече няма да ти трябва на ключа да имаш чип, :beer щото той ще си стой там постоянно и ще го засича имобилайзера

Евала, колега, надали съм чувал по малоумен съвет в форума от този. :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Вто 15 май 2012 8:05

Какви ампули какви чипове :screwy отивай във VW сервиза зад Бова (виждам че си от Бургас)и срещу 25 лв хората ще ти го убучат за колата :!:

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Вто 15 май 2012 17:38

аз просто предложих най евтиния вариант друг е вапроса, че всеки ще може да я запали ако иска но и с чип пак може не се успокоявайте, че неможе да се запали като са ти вдигнали мерника апашите няма отърване така че всичко е късмет просто :beer

Потребителски аватар
eradev

Мнениеот eradev » Вто 15 май 2012 19:38

колегата GuLiVeR и прав, по принцип набележат ли ти колата и 5 аларми и 6 чипа да имаш все тая. Ключа, с който се сдобих е от бората на мой съсед, която замина нанякъде. Направих си вече ключа за полото и съм щастлив.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”