Golf4 - сгъваем ключ
- eradev
- Автомобил: T-cross
- Двигател: 2025
Golf4 - сгъваем ключ
здравейте, имам Г4`98 и вчера се сдобих със оригинален сгъваем ключ от Бора. Моят е нормален ключ вътре с нещо като ампула (виж снимката), а сгъваемия е с платка и има номер HLO 1J0 959 753 A. Идеята ми е да си направя сгъваемия, но трябва ли да местя ампулата в него, тя като имобилайзер ли действа. На полото имам чип в ключа, който не е като ампула, а си е правоъгълник с надпис. Правил съм си допълнителен ключ с който мога само да отключвам вратите, като запаля с него и веднага гасне.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: сгъваем ключ
Ампулата е чипа !
- eradev
отказах се от намерението да правя ключа за голфа, понеже не мога за демонтирам ампулата от оригиналния ключ. Явно е залепена с някакво лепило в гнездото и не иска да излезе, чоплих около 20 минути с тънко ножче от всички страни, но явно и от долната страна е залепена и ме достраша да не я счупя. Ще направя сгъваемия ключ за полото, то поне е с черно чипче в ключа, което съм вадил няколко пъти. Поздрави!
- achodemo
Всеки авто ключар може да ти прехвърли ампулата от единия ключ на другия . Иначе наистина си е рисково ,ако я счупиш . Тя е най-скъпата част в ключа ти , така да се каже 
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
ампулата е чипа колега, може да го свалиш и да го залепиш в колата близо до пакета на ключа ,вътре в пластмасите зад волана и можеш да си направиш и 10 ключа без чип и няма да имаш никакви проблеми с паленето, важното е чипа да е близо до пакета, а ти като го залепиш един път повече няма да ти трябва на ключа да имаш чип,
щото той ще си стой там постоянно и ще го засича имобилайзера
щото той ще си стой там постоянно и ще го засича имобилайзера- achodemo
GuLiVeR написа:ампулата е чипа колега, може да го свалиш и да го залепиш в колата близо до пакета на ключа ,вътре в пластмасите зад волана и можеш да си направиш и 10 ключа без чип и няма да имаш никакви проблеми с паленето, важното е чипа да е близо до пакета, а ти като го залепиш един път повече няма да ти трябва на ключа да имаш чип,щото той ще си стой там постоянно и ще го засича имобилайзера
Както няма да му трябва и на всеки друг решил да ти покара колата нощем до като си спиш сладко с връзката от ключове без чип ,които си си барнал

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
GuLiVeR написа:ампулата е чипа колега, може да го свалиш и да го залепиш в колата близо до пакета на ключа ,вътре в пластмасите зад волана и можеш да си направиш и 10 ключа без чип и няма да имаш никакви проблеми с паленето, важното е чипа да е близо до пакета, а ти като го залепиш един път повече няма да ти трябва на ключа да имаш чип,щото той ще си стой там постоянно и ще го засича имобилайзера
Евала, колега, надали съм чувал по малоумен съвет в форума от този.

- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Какви ампули какви чипове
отивай във VW сервиза зад Бова (виждам че си от Бургас)и срещу 25 лв хората ще ти го убучат за колата 
отивай във VW сервиза зад Бова (виждам че си от Бургас)и срещу 25 лв хората ще ти го убучат за колата - GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
аз просто предложих най евтиния вариант друг е вапроса, че всеки ще може да я запали ако иска но и с чип пак може не се успокоявайте, че неможе да се запали като са ти вдигнали мерника апашите няма отърване така че всичко е късмет просто 

- eradev
колегата GuLiVeR и прав, по принцип набележат ли ти колата и 5 аларми и 6 чипа да имаш все тая. Ключа, с който се сдобих е от бората на мой съсед, която замина нанякъде. Направих си вече ключа за полото и съм щастлив.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”