карбуратор Pierburd-2ee-съвет
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
карбуратор Pierburd-2ee-съвет
даваите съвет прецака ми се карба тои е Pierburg-2ee този с компютъра интересува ме подлежи ли на ремонт,и ако не подлежи с какъв и от каква кола може да стане,колата ми е Голф-2 1,6 пн газ-бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: карбуратор Pierburd-2ee-съвет
Колега виж темата под твоята "голф2 ремонт или за скраб" един от колегите пише, че е сменил своя карбуратор с такъв от лада 2107. Пиши му на лични. А сигурен ли си ,че проблемът е в карба ?
- vladimir30
- Автомобил:
- Двигател:
Карбуратора подлежи на ремонт - като цяло е икономически ниизгоден вариант за Pierburg-2ee. Но за да си сигурен трябва да знаеш каква точно е повредата. Дали е от електронния блок, дали е механична или не ти се е прекъснало някое кабелче и тн... Имаш и варианти за замяна на целия карбуратор. За руски Solex ще трябва да си направиш плочката на колектора.При теб ако не се лъжа трябва да пасне KEIHEN - 2 с твоята плочка. Докато при KEIHEN - 1 ще трябва да смениш и колектора. Сигурно има и други варианти но за сега се сещам за тези. Поздрави !
Последна промяна от vladimir30 на Чет 29 апр 2010 19:57, променено общо 2 пъти.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Така колега,ако искаш по малко главоболя,вземи си един втора употреба,цени различни,незнам от кой тип е твоя,но ако е без електроника,търси и от опел
и там се слагат тези карбуратори,пиербург,като моя солекс но по рядко,след моята епопея с тези карборатори солекс,съм виждал доста опели с пиербург карбуратори,всичките бяха на вторични 

- peterko
- Автомобил:
- Двигател:

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
peterko написа::( колега виждам че темата нещо е замряла вече две години, кажи какво стана с твоя карбуратор,смени ли го с друг или го отремонтира,дай повече инфо за него защото аз имам същия проблем със същия модел карбуратор и се чудя да ли да го сменям с Лададжийски или да си правя моя![]()
![]()
Ако имаш възможност ремонтирай твоя!!! Обаче това начинание е много скъпо става въпрос за истински ремонт с нови части.Аз го махнах моя Пиербург 2ЕЕ и сложих Кейхин 2.Цената на цялата "транспантация" излезе към 200лв. с труда на майстора.
Определено с 2ЕЕ-то вървеше повече разхода е същия говоря за газ на бензин "новия" карб не съм го засичал!
Докато карах Пиербург-а карах и на бензин сега с "К2" само на газ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
А пък при мен е 2е2 или нещо такова,т.е. 2ее е сменено с такъв. Имам една тема качена за смукача и там има и снимки на карба, ако намериш такъв също мисля ще ти върши работа. И моя мотор е ПН. На извънградско ми дава 7-7.5 на газ, за в града- много относително.
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това нещо съм го правил 2005 http://search.data.bg/ready/b77b8f975ba ... 1e9e332e69
при теб предполагам е клеясало и скъсани маркучи. Проми всичко хубаво, смени маркучите, имаш и ламда която дава ядове.
Ако твърдо си решил да сменяш, тъси кехен, но и него трябва да стегнеш преди да ги смениш
при теб предполагам е клеясало и скъсани маркучи. Проми всичко хубаво, смени маркучите, имаш и ламда която дава ядове.
Ако твърдо си решил да сменяш, тъси кехен, но и него трябва да стегнеш преди да ги смениш
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”