Нестабилни обороти на Голф III (2Е) - РЕШЕНИЕ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ivancho_81
Автомобил:
Двигател:

Нестабилни обороти на Голф III (2Е) - РЕШЕНИЕ

Мнениеот Ivancho_81 » Пет 28 яну 2005 10:25

Привет! Значи колата е Golf3 Gti 115 кс с 2Е мотор. Проблема се състои в следното. След смяната на горивен, маслен, въздушен филтър, масло ,свеши и съответно направена диагностика сервизните специалисти казаха че колата не вървяла и не знам каде пипаха ала се започна ходенето посервизите. Започнаха да играят оборотите на празен ход от 650 - до 900. получи се едно притрисане на двигателя при работа. При рязко подаване на газ колата се замисля за малко и чак след това се изфорсира. Прави ми впечатление че оборотите падат доста по рязко след като я изфорсираш а преди това падаха до 1000 и след това плавно до 850. Казаха ми че може да е от регулаторчето за празен ход. Така намерих друдо втора ръка същата работа. После прочетох обяснението за почистването му. Почистих и двете (до блясък) и после ги пръснах с смазочен шпрей на Philips. Никаква промяна. Айде пак на майстор сега пък било дебитомер може би макър че на стенда било ок. Добре намерих и дебитомер друг - пак никаква промяна. Започна да подхарчва масълце. Айде на майстор. Човека ми смени гумичките на клапаните а по мое желание и хидравличните повдигачи а и сегментите се смениха. Майстора каза много добро моторче няма износване. останах спокоен - всичко е ново вече. Да ама не пак същото. Двигателя си притриса на празен ход, реагира мудно и няма този ряз. След сменени - Дебитомер, моторче за празен ход, горивен, маслен , въздушен филтър, свещи, агренажен ремък, хидравлични повдигачи, гумички на клапаните, сегменти НЯМА ПОДОБРЕНИЕ. Моля дайте съвет какво може да е след като на диагностиките!!! казват че всичко е наред.

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Пет 28 яну 2005 11:31

ми то едиствено ламбда сондата остана да я провериш маи, как ти е разхода сега като работи зле?виж сте ти дам един телефон на един много голям специалист на VW работил е 5г в unitrde-x като диагностик сега работи в едно друго сервизче частно и е поевтино човека си има комп и си разбира от работата 0888929479 тарси Жоро Бакалов се казва ако иска6 опитай

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 28 яну 2005 11:58

сменил си всичко по етапен ред.за съжаление без резултат. :(
според мен ламбдасондата дава кофти сигнали и шашка ЕКУ-то.

Ivancho_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivancho_81 » Пет 28 яну 2005 12:05

Благодаря ви за това че се опитвате да помогнете. То толкоз пари дадох че и една ламбда ще взема въпреки че показва стойности от 0.995 до 1.035 и уж било нормално. А и забравих да спомена че след всичките тези процедури забелязвам че свещите ми имат сух черен нагар а до преди това бяха с керемидов цвят. Освен нещо да са пипали и по центровката ама уж и тя е наред незнам вече. Другата седмица ще взема и ламбда и щевидим.

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Пет 28 яну 2005 12:06

ламбдата не участва тук

кабели смени ли със свещите (провери на тъмно)
и си провери инжекторите - предполагам са запушени
утразвук ще помогне повече от добавки

Ivancho_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivancho_81 » Пет 28 яну 2005 12:12

Да и кабелите смених с комплект на BREMI - същата работа. Свещи имам вече какви ли не - BERU, NGK, BOSCH. Не помага има си притрисане на мотора на празен ход като че ли прекъсва за секунда, и при рязко газ се замисля за секунда даже понякога дави за момент и тогава потегля. Усеща си се и загубата на мощност. Иначе разхода мисля че е нормален 11.5 но в градски цикъл . Извън градско рядко ми се налага но и там съм го засичал - около7.5.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 28 яну 2005 12:23

Случайно да си проверявал изпускателната система дали не е запушена някъде?

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Пет 28 яну 2005 12:26

запушена !!!
освен катализатора да махнеш, той е позапушен със сигурност
требе да мирише
ама ще тресе пак

Потребителски аватар
golfer
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 28 яну 2005 12:56

точно това и аз имах предвид.
катализатор-ламбда-ЕКУ-ъгъл на запалване-богата/бедна смес-тресене.
ето виж тук подобен проблем:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=2887

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Пет 28 яну 2005 13:02

ламбдата в неговия случай е преди катализатора
ъгъл на запалване - от еку
оборотите не се регулират ръчно
ламбда дава само сигнал за богата смес и толкоз
екуто си знае неговата
дебитомера влиза в играта
как са вакуумите - предполагам сменени
11.5 е повече от нормално в този сезон
тресене се получава от много неща
ама гледам сегменти е сменил
видя ли си тампони на двг
компресия след смяната на гумички

Потребителски аватар
golfer
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 28 яну 2005 13:10

точно,точно.
след сменянето на всичко дето може да се смени.... кат' гледам и на различни места е ходил и не е имало подобрение ако някой "майстор" му е "бутнал" центровката глей к'во става.

Ivancho_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivancho_81 » Пет 28 яну 2005 13:42

Момчета значи и идеята с катализатора ми мина през главата. Махнах го и на негово място сложих резонаторно гърне. Единственото нещо което се получи в случая беше по-големият разход на колата и миризмата от ауспуха вече не беше като на сяра а по-остра ама на бензин. Тресенето пак си го имаше и си върнах катализатора. Съмнява ме нещо да не са ми объркали центровката защото доколкото прочетох този сух черен нагар на свещите не е нормален а и са мърдали делкото щото по него забелязах следи явно са го въртяли като са го подчукнали с нещо. Има белег който като взех колата го нямаше. Не ми се вярва сам да се е напавил, ама пусто като не разбирам. Чета си само сух материал ама на практика хич ме няма.

Ivancho_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivancho_81 » Пет 28 яну 2005 13:44

Иначе съм пробвал и сбензини и с добавки. Като сложа добавка се усеща една идея по-равномерна работа на двигателя, но това може и да е само внушение.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 28 яну 2005 13:51

въздуха минава през дебитомера, който пуска инфо колко е минал към компа. дебитомера не е причина-проверил си.
компа спрямо тоя обем въздух и спрямо позиционера на дроселната клапа (където мисля че ти е проблема) определя колко време да държи дюзите отворени. и какво предварение да зададе на делкото чрез датчика на хол (това също си го проверил и отпада).
за да са сухи и черни свещите-сместа е богата.
тя се влияе от гореизброените неща от които само позиционера не е пипан!
имай предвид че той се мери по особен начин!
прегледай му кабеляците за механични повреди и буксата за окиси и лош контакт.
опитай с друг позиционер.

Ivancho_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivancho_81 » Пет 28 яну 2005 14:01

Първо искам да благодаря на всички за оказаното съдействие. Ще проверя всичко отначало. Може и да намеря накоя дреболия която да прави мизерията. Лошото е че тук в Благоевград нещо няма кой компетентно да се намеши и да разреши проблема ми. Но ако не успея да направя нищо ще съм принуден да отида до София - дано там поне нещата се нормализират. Иначе този потенциометър на дроселната клапа не го знам. Ама ще открия да прочета и за него. Датчика на Хол не знам как се проверява единствените две неща които съм замервал са дебитомера и моторчето за пазен ход щото за тях някъде в нета имаше описано между различните пинове какво трябва да е съпротивлението. Е и кабелите на свещите съм си замерил де.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”