Здравейте ,днес реших да сменям филтри,масла,ремъци,горивен филтър и др. до тук добре .....стигнах до ангренажния ремък и ударих на камък.....разглобих половината предница на голфа и пак не можах да го сменя стигнах до сваляне на шайбата на коляновия вал защото зад нея има една пластмаса дето пречи да измъкна ремъка.........
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1693116[url]
Има ли начин да изкревя тая пластмаса и да изсуркам ремъка зад нея или да я резна отдолу...... За да развия четерите лимбусчета на шайбата счупих два шестограма и един усуках..... 6 мм. са и ще си купувам нови по качествени ама тва ако на всеки 60 000 км. ми се налага да го правя е***и !! На другите ми коли опел и сузуки ангренажните им ремъци без значение каква марка са си имат посока на въртене означена с стрелки на голфа на стария и на новия нямат означена посока ...има ли значение !!
От горивния филтър изтече бензин с консистенция на силно захаросан и гъст сироп с цвят черен !!
п.п Още не съм сменил ремъка защото не можах да развия лимбустните болчета !! Чуках с чук и др.ама нямаше ефект !!
[/url]

Смяна на ангренажен ремък на 1.6 ABU
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Няма начин или поне не е добра идея да я кривиш или режеш.Начина си е да свалиш шаибата на коляновия вал.Явно са се спекли болчетата там и аз мисля че ще стане като един ден преди това ги накиснеш обилно или със спрей или със спирачна течност.А щом си счупил тези шестограми значи не са качествени нещо.Ама това е начина няма как и дано не си ги загладил вече.Успех 

- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не си спомням тази пластмаса ама аз съм със същия двигател 1.6ABU и сменявах гарнитура на главата и не съм свалял шайбата с въпросните шестограми.сваляхме главата с един приятел и той слага ремъка докато аз слагах маркчите от тдугата страна ама сас сигурност не е свалял шайбата направо си монтира ремъка
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”