странен проблем с голф 3 АЕЕ двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gogost
Автомобил:
Двигател:

странен проблем с голф 3 АЕЕ двигател

Мнениеот gogost » Пон 19 мар 2012 17:32

Здравейте колеги,имам следният странен проблем:Когато ускорявам или държа на определена скорост няма значение каква колата сякаш изгасва все едно си върнал ключа на стартера в изходно положение,лед секунда две колата пак започва да си ускорява без проблем и така нещата се повтарят,може 5 пъти на ден може за 1 седмица да не го направи,но напоследък зачест.Това го прави и на газ и на бензин.Сгазов инжекцьон е колата.
Пробвах с смяна на бобина без успех,сега съм изключил буксата на датчика за налягането в колекторите и мисля че е по добре , но денс на газ пак го направи при по високи обороти 5000,в момента обаче колата си работи.Ходих по майстори но без успех.Моля помогнете ако можете или поне дайте съвет.Благодаря предварително

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: странен проблем с голф 3 АЕЕ двигател

Мнениеот teddy » Пон 19 мар 2012 18:58

тези майстори какво са правили по колата? Закачиха ли я на компютър?

gogost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogost » Вто 20 мар 2012 19:20

грешките които показва са ,че не работи ламда сондата,но тя не работи от доста време затова мисля че не е от нея.други грешки няма.Няколко дни нямаше проблем,но днес след работа като запалих всичко си беше ОК,но след 20тина секунди още на студен двигател започна да притриса и да не може да се изфорсира,все едно работи на 2-3 цилиндъра,изчаках още около минута изфорсирах я няколко пъти и се оправи.в момента си върви и на газ и на бензин все едно и няма нищо.Започвам да се отчайвам от този двигател:(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 21 мар 2012 12:18

Смени си сондата . Не се чуди ,че имаш и голям разход - компа ти отива в авариен режим. АЕЕ то и с работеща сонда ,като не е карано дълго време пак прави въртели.

gogost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogost » Нед 13 май 2012 18:47

:delete

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”