Проблем с ABF
Проблем с ABF
Здравейте, колеги! Проблема ми е следния сутрин когато запаля първите 10 сек колата преркъсва след това се оправя. Следващите паления за деня няма проблеми. Това се получава само в интервал от голямо време. Капачка, палец, кабели, бобина са нови. Не губи антифриз. Някой сблъсквал ли се е с подобно неща?
Re: Проблем с ABF
3-2 написа:вищ дали ти отвара стъпковото моторче
Работи си. Прекъсва само ако е стояла много време от порядъка на 6-7 часа
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ослушай се кога тръгва бензиновата помпа.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
смени свещите колега! 

Забравил съм да допълня че и свещите са нови.
помпата си тръгва в момента който дам контакт. Стигнах до извода, че някой инжектор пуска по-малко бензин и затова се "дави". Взел съм рейка от един приятел и ще я пробвам при първа възможност.

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
и според мен е някой инжектор или някой датчик някъде спира нещо 

Jetta Sport написа:и според мен е някой инжектор или някой датчик някъде спира нещо
датчиците ако са проблемни ще ги покаже, а тя на диагностиката не показва нищо
И при мен го има същото нещо.Като е студена пресецва като я карам на скорост без гас,а като поддам гас заглъхва за секунда и след това тръгва
.При един приятел с КР е същата работа.Та си я карам първите 5 минути в 2000 оборота и след това няма ядове.Според мен като е студена се бъгва нещо ЕКУ-то(или мап сензора) и затова така прави...но на мен не ми е проблем 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изпушва ли черно при първото палене?
Не.Мирише си на сладко изгорял бензин.
Няма как това да е нещо друго освен бъг на компа...все пак ако е нещо друго трябва да прави мизерий не само като е срудена
Няма как това да е нещо друго освен бъг на компа...все пак ако е нещо друго трябва да прави мизерий не само като е срудена

Ivan_GT написа:И при мен го има същото нещо.Като е студена пресецва като я карам на скорост без гас,а като поддам гас заглъхва за секунда и след това тръгва.При един приятел с КР е същата работа.Та си я карам първите 5 минути в 2000 оборота и след това няма ядове.Според мен като е студена се бъгва нещо ЕКУ-то(или мап сензора) и затова така прави...но на мен не ми е проблем
Моята прекъсва първите грубо 10 секунди след това се оправя. Няма никакви предърпвания или прекъсвания.
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
3-2 написа:изключи лан сондата и виш как ще работи тогава може сондата да лъже компютъра
Ако за лан сондата имаш предвид ламбда сондата, то тя не участва в първоначалното палене , както е в случая на колегата. След известно време, като поработи колата се вземат данни от нея и оказва пряко влияние на работа и разход на двигателя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”