От скоро притежавам VW JEtta 1.8 mono (доколкото знам този мотор е масов и се слага и на Голф 2) на газ. По принцип работи и на газ и на бензин, но проблема е че докато загрее оборотите са ниски(понякога на бензин са си над 1000 и си пали), а на бензин не иска да запали понякога. Като загрее за съжаление оборотите са високи - понякога стигат до 1500 друг път до 2000, а понякога са на 1100. Задържа ги понякога за по половн час и повече, понякога и за 10 минути и после си спадат до 1100, но до 900 не стигат. Газта лесно може да се регулира да са по-високи, но ако го направя като загрее ще отидат на 1100 и отгоре.
Моля за съвет какво да направя. Смених плочката на моноинжекцията и разбира се се почисти всичко там. Казаха ми, че е стъпковото моторче е проблема, но не е много малко като цена и не смея да рискувам да дам 100 лева и евентуално да не се оправи проблема

Надявам се някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да каже какво да правя или да ме насочите към някой, който на 100% ще успее да установи проблема (четох за темата за серзива в Герман, че бил добър, но едва ли ще се навият да гледат толкова стара кола като моята).
Предварително благодаря за отговорите!