Проблем с оборотите на Jetta 1.8 моно 90-та година

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
viliareal
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотите на Jetta 1.8 моно 90-та година

Мнениеот viliareal » Сря 25 апр 2012 7:09

От скоро притежавам VW JEtta 1.8 mono (доколкото знам този мотор е масов и се слага и на Голф 2) на газ. По принцип работи и на газ и на бензин, но проблема е че докато загрее оборотите са ниски(понякога на бензин са си над 1000 и си пали), а на бензин не иска да запали понякога. Като загрее за съжаление оборотите са високи - понякога стигат до 1500 друг път до 2000, а понякога са на 1100. Задържа ги понякога за по половн час и повече, понякога и за 10 минути и после си спадат до 1100, но до 900 не стигат. Газта лесно може да се регулира да са по-високи, но ако го направя като загрее ще отидат на 1100 и отгоре.
Моля за съвет какво да направя. Смених плочката на моноинжекцията и разбира се се почисти всичко там. Казаха ми, че е стъпковото моторче е проблема, но не е много малко като цена и не смея да рискувам да дам 100 лева и евентуално да не се оправи проблема :(
Надявам се някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да каже какво да правя или да ме насочите към някой, който на 100% ще успее да установи проблема (четох за темата за серзива в Герман, че бил добър, но едва ли ще се навият да гледат толкова стара кола като моята).
Предварително благодаря за отговорите!

Потребителски аватар
hristo stankov
Автомобил: VW GOLF II
Двигател:

Re: Проблем с оборотите на Jetta 1.8 моно 90-та година

Мнениеот hristo stankov » Съб 26 май 2012 14:13

Колега не се занимавай да даваш пари на тоя и ония. Проблема ти е от стъпковото моторче. Не си купувай ново - всичките са китайски. Вземи си по-добре целия моноинжекцион със стъпковото моторче втора употреба, поне знаеш че ще е оригинално. Ако можеш да намериш само стъпковото моторче също става. Иначе мога да ти кажа как да свалиш оборотите, но докато позагрее ще трябва да поддържаш оборотите с педала на газта. Успех.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Проблем с оборотите на Jetta 1.8 моно 90-та година

Мнениеот Iezekil » Нед 27 май 2012 21:57

Сложно обясняваш,но ако проблема ти е само на бензин значи е от газта-трупа грешки.За начало пробвай да изключиш акумулатора за малко и след това карай известно време само на бензин.Ако всичко е наред-това е.
Ако пък нещо не съм разбрал и проблема е и на газ,то най-вероятен виновник е ТПС-а.Стъпков мотор се проверява лесно,просто се изключва.Колата ще държи примерно 1100 оборота,но не и 2000.
Пробвай да обясниш пак,само на бензин и само на газ кво прави.Идеята с цяло моно е добра,но все нещо няма да работи по него.Можеш да вземеш от някой за проба стъпковото само.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”