Въпрос относно табло на голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно табло на голф 2

Мнениеот Achew » Пет 18 май 2012 20:25

Искам да ви питам - табло от МК2 1.8 Моно с предавателно число 950 може ли да се пресади на МК2 1.3 карбуратор с предавателно число 935, като и 2те са с по 2 букси?
От къде взима информация оборотомерът при 2та случая? Има ли варианти да събера от 2те 1? :?:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Въпрос относно табло на голф 2

Мнениеот stefan4o » Пет 18 май 2012 20:31

Въпрос номер 1 - да, може да се сложи. Казват, че не отчита правилно, но разликата е доста минимална, карал съм и с 950 и с 935 (като скоростите ми са същите като на 1.3) не видях нещо фрапиращо. При по-високи скорости си я има грешката независимо с кое табло си.
На въпрос номер 2 - оборотомерът взема сигнал от едно и също място, ако правилно съм разбрал питаш дали с другото табло ще ти работи оборотомерът. Отговорът е - да, ще работи без да се налага да пипаш нещо.
На въпрос номер 3 - можеш да събереш от две едно, не е голяма философия. Правил съм го и то неведнъж.

Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Achew » Пет 18 май 2012 21:20

Явно не съм задал правилно въпроса - таблото на 1.3 карбуратор е с часовник, а на 1.8 моно е с оборотомер. Има ли разлика в местата, от където взимат сигнал 2те табла - бобина, комутатор... и дали има изградена инсталация за оборотомера в моя случай (с часовника)? :| И ако трябва допълнително да пускам кабели, какво трябва да направя? :roll:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 18 май 2012 21:31

Доколкото зная в инсталацията е предвидено да се сложи таблото и да заработи без допълнителна намеса. Аз бях също с часовник. Взех табло от ГТИ и в момента, в който го монтирах оборотомерът си тръгна без да пипам нищо по електриката на колата. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”