От време на време оборотите на празен ход стават нестабилни, очаквам всеки момент да загасне и старшна мъка... Няколко светофара по-късно изведнъж се оправят и двигателят работи супер-равномерно.
Четох всякакви документации по въпроса с инжекциона (Golf II, 88-ma, пълен механичен инжекцион, 1.8, 8 клапана), докато накрая случайно открих причината. Имам някакво устойство до разпределителя, което липсва по схемите на 8-клапановите инжекциони; има подобно на 16-клапановите и пише, че е ограничител на оборотите, но изглежда по малко по-различен начин и от това което чета за него, не виждам връзка с празния ход.
Обикновено на празен ход на контакторите на устройството има около 7 волта (при загрял двигател), а след продължително повишаване на оборотите (около 3000) и отново минаване на празен, напрежението се повишава до 12 за известно време. Устройството бръмчи когато работи и докато бръмчи оборотите са си наред. Случва се, обаче то да спре и при това положение напрежение има, така че според мен проблемът е в самото него, а не в управлението.
До контактора има някакви номера. В един магазин по тях ми казаха, че това е "ограничителен клапан"... който струва 500лв...
Някой може ли да ми обясни какво е това, как работи, може ли да се
отвори/промие/поправи?

Благодаря и всичко най!