Сега на новия въпрос

От известно време майками си взе едно поло и, за да не седи голфа пред блока почнах да го карам него. Проблема е при потегляне, ако не тръгна на полусъединител до към 2000 оборота колата почва да прекъсва, тръгва на тласъци, ако подам по-рязко газ тръгва по-нормално.
Смених днес въздушния филтър, свещите, зачистих палеца, опитах и с други кабели (от ПБ мотор, работещи, свалил съм ги от стария голф) В крайна сметка върнах старите кабели, пипах ги еди по един ток не ме удари

Някакви предположения от къде може да идва проблема ?
Също смених и една "джаджа" мисля, че е моторчето за празен ход, но може и да бъркам. Стои на колектора отгоре, влизат от двете и страни по един маркуч и един през средата, който влиза директно в колектора. И нея свалих от стария голф, не съм имал проблем с него. Номерата съвпадаха.
Съединителя, мисля че не е проблем. Спрях пред един тротоар и пускайки съединителя колата угасна, не пробуксува, мисля че е ок. Също ако оставя колата без да давам никаква газ, принципно би трябвало да тръгне нормално, след като започна да отпускам съединителя, но в случая пат тръгва на тласъци.