Спортен филтър до гумата ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Спортен филтър до гумата ?

Мнениеот feniksgod » Съб 02 юни 2012 22:49

За да не пиша отново, си пускам старият пост долу в темата.
Сега да добавя новостта, за която отварям темата. След като онзи ден бях в КАТ за номера, на връщане се изсипа един хубав обилен дъжд. Карах внимателно с 50км/ч , и се пазех защото знам, че от лявата ми страна долу е ТЕЦ Марица Изток mhihi . Естествено типично по български се намериха "селяни" да ме окъпят и да ме чиститят колата ХУБАВО, особено едно BMW, ми метне всякакви гадости даже по стъклото, след това едно ТИР-че за капак, и така нататък.........
Стигнах до нас, слизам си аз. Вече спря да вали естествено когато вече се бях прибрал. Пъхам си ръката отдолу под бронята отляво и като чешмичка си шурти вода, явно беше с вода целия, но не го е шмръкнало ????
Цялата тази история беше преди 2 дни. Колата от два дни стой пред нас, и сега след работа пипам пак филтъра, още мокър. Поударих го леко и почна да пръска вода, което значи, че още има вода в него :banghead: .
Въпроса ми главно е има ли спасение за него долу, където се намира в момента. Бая пари е струвал кита на по предишния собственик, но не виждам много голям смисъл да е отдолу без защита. Ако сложа някаква пластмаса под самият филтър с лек наклон може би надолу, с цел ако през малката дупчица, през решетката отпред на бронята мине нещо, да се излее надолу под бронята.
Друго което съм се сетил, от снимките си вижда, че този филтър отдолу е хоризонтален до перфектност :banghead: . Сега като има вода в него, то именно там се задържа тази вода според мен, тъй като точно долу основата има някакви малки окръжности от центъра и ставащи по-големи към края. Заради тях тъй като правят нещо като "ЛЕГЪЛЦЕ" на "хубавата водица", няма никакво съхнене 2 дни !!!

Я да използвам темата на колегата, ако може естествено :) .
Закупих си Golf 4 1.8T - viewtopic.php?f=83&t=322908
С този кит на охлаждането:
http://www.awesome-gti.co.uk/product.ph ... &xSec=1997

Обаче все си мислех, че този филтър е защитен някак си...... , ами мога да кажа най-точно с тази емотикана какво точно го пази - :horror: .
Отговора е НИЩО, нито отдолу има пластмаса, нито отпред. Решетката отпред е с отвори, ясно ми е че заради ремапа тези ~190 коня трябва да хапват въздух, ама като гледам и филтъра в какво състояние е :shock , няма да хапва само въздух :| .
Ето реални снимки от онзи ден:
Изображение Изображение

Някакви идеи как да го защитя, да сложа една пластмаса под него ли ?
- Ако го направя обаче остава отпред въпроса.
Отпред отворената решетка ще прави проблем според мен, като вали дъжд няма ли да смука вода от там ?
:banghead:

Все трябва да има начин да се защити нали ?

Благодаря ви предварително, на всички които можете да помогнете за този проблем, така да се каже.

---------------------------------------

Колега сам виждаш как стоят нещата при мен, сам си прецени дали има смисъл за теб, че сам виждаш от снимките какво е положението при мен scare .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”