Колата е Seat Cordoba 1.6i с ABU двигател, с газова уредба (предварително казвам, че на газ колата ми върви перфектно и без забележки имам и ТАП към газовото,проблемът е на бензин). Значи проблема,т.е. проблемите са два:
1.Сутрин паля на бензин, тръгвам и докато се завлека до работа , колата е загряла, върви си чудесно и т.н. Какво става обаче ако тръгна и след 500м. изгася двигателя докато е още студен - няма палене после-т.е. пали с много въртене и се налага да натискам здраво газта, докато зацепи и се изчисти-иначе казано все едно яко се дави.Всичкото това само на студен двигател с уговорката че е поработила малко, т.е студен ама не точно

2.На бензин до към 2000об./мин. ( и топла и студена) трудно набира,като скоча над 2500об./мин. излита като самолет

Вторият проблем е малко обобщен но според мен за тези явления причината е една-смятате ли че се е прецакал дросел потенциометъра или въобще какви може да са ядовете споед вас? Принципно карам на газ и не ме е грижа особено ,но кой може да изтърпи нещо да не му е наред по колата

Благодаря предварително на всички