Нещо се опитв да ми потропва предно ляво
Нещо се опитв да ми потропва предно ляво
Здравейте колеги от няколко седмици чувам леко чукване като мина с малко по голяма скорост през някоя дупка или неравност но съвсем леко от лявата страна отпред.Днеска като паркирах пред блока докато качва колата на задна на един бордюр и останаха само предните колела и лекичко със засилка нарочно качих първо лявата страна и тогава пак потропва а от дясната го няма.Та се чуда дали не е некое шарнирче (Колата е Венто 97 SDI).И дали да не го чака да се поразтропа повече и тогава да хода да я правят.
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
Re: Нещо се опитв да ми потропва предно ляво
най-вероятно шарнирче но трябва да се погледне ей така от растояние няма как да стане по добре си го смени не са чактолкова скъпи пък и повече от 20 лв едвали ще е смяната
колеги ситуацията е следната след остановяване от майстор ,че е за смяна външен накрайник,и след смяната му лично от мене,колата сега чука когато минавам през остра неравност примерно изрязана дупка,иначе при по плавни неравности не дропа дали ще трябва и шарнира да смена и дали бих могъл да се справя отново сам някакви идей
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност има за развиване 3 болта на шарнира към носача и един на шарнира към шенкела,горе-долу гледаш как е легнал на носача(препоръчва се центровка след това).Малко ВД-40 и си готов.Става само с вдигане на цялата предница на стойки ,или ако разкачиш торсиона.
Вече и шарнира е нов но уви пак си потропва,и вече съм на мнение ,че това е някое тампонче защото колата е бетон по големи дупки само по неравности и то с малка скорост го чувам.Някви идейки други
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
ами останаха тампоните на носачите
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
или амортисьор,или лагерче на тампона на амортисьора
карах едно венто което толкова му бяха съсипани тампоните на носачите че при спиране чукаше на метал
огледай ги за скъсано - а може и да нямат ама да са омекнали от дъртизъм
карах едно венто което толкова му бяха съсипани тампоните на носачите че при спиране чукаше на метал

огледай ги за скъсано - а може и да нямат ама да са омекнали от дъртизъм
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
в този ред на мисли не е изкючено да потраква и супорта,тампон на стабилизиращата щанга,биалета. 

и аз си мисля за този тампон на стабилизиращата щанга него го мернах ,че е малко омекнал и в видими лошо състояние,те лесно ли се сменят и след тяхна смяна трябва ли реглаж,защото тия дни най накрая мисля да хода на реглаж,че вече махам 3 пъти кормилните накрайници и волана вече ми застава почти на обратно 
Тва е този тампон който се захваща за носача нали така или се бъркам нещо.

Тва е този тампон който се захваща за носача нали така или се бъркам нещо.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не ти трябва да минаваш реглаж след сваляне на биалетите
ама ако си с оригиналните които са с по-дебело стебло и резба запази ги а използвай само гумените части от новите които купиш
правят ги от някакъв мек метал и като постегнеш се замазват
ама ако си с оригиналните които са с по-дебело стебло и резба запази ги а използвай само гумените части от новите които купиш
правят ги от някакъв мек метал и като постегнеш се замазват

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”