Много странен проблем с паленето - Golf 1 1.8 2H

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Много странен проблем с паленето - Golf 1 1.8 2H

Мнениеот Gigabyte » Сря 23 май 2012 18:45

Та предисторията - снощи ме валя як дъжд ,но никакъв проблем нямах с това ,прибрах се в нас, изгасих колата пред гаража да си отворя ,пак си запалих и си я вкарах.. Сутринта тръгвам да паля цък няма никой... Давам пак на контакт почна да цъка нещо(оказа се релето на бензиновата помпа - а от нея звук не се чува). Дам ли на палене се включва осветлението на таблото и света крушката на дългите ,но дори и цъкане няма(като при скапан стартер).
Прегледах бушониерата ,свалях я ,пробвах с други релета за бензинова помпа от мк1 и ефекта е никакъв.. С другите не цъка постоянно ,но и не жужи помпата :screwy Помислих си след това ,че е клеморед - имах два резервни под ръка и пробвах с тях ,отново никаква промяна.... Тук останах вече безмълвен... Остана ми единствено на акъла компютъра нещо да е изпаткал.Отворих го ,но видимо освен 3-4петънца отгоре на платката нямаше нищо друго( и 4те петънца бяха на пинчета на единствените 4тразнисторчета дето има в компа).... Аз ли нямам късмет с тази кола ,не знам вече.... Според вас от какво може да е и дали правилно съм се насочил към компютъра ,че не ми се дават отново 20-30лева за друг боклук(вече имам тамън 3 у нас) :evil:

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Много странен проблем с паленето - Golf 1 1.8 2H

Мнениеот teddy » Сря 23 май 2012 19:54

колега има ли ток този акумулатор? Може някъде де е окъсило от мокрото или за е оксидирала някоя маса на автомобила. Провери и масата към двигателя!

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Re: Много странен проблем с паленето - Golf 1 1.8 2H

Мнениеот Gigabyte » Сря 23 май 2012 22:09

Има ток акумолатора колега :( Интересното е нали ти казвам ,пред нас няколко пъти я палих и гасих вечерта ,проблеми никакви. Сутринта няма палене ,цъка яко и до там... Утре ще гледам за маси на кабели и на стартера...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”