въпрос за светлини на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

въпрос за светлини на голф 4

Мнениеот Tipsy » Вто 22 май 2012 18:11

Здравейте,
Въпросът ми е кратък и ясен и се надявам на мнения по същество, локумите се разтягат в други теми ;)

Някой намерил ли е топлата вода как се прави на голф 4 да светят едновременно дългите светлини и халогените?
Къде се реже? къде се запоява? какво се преправя?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: въпрос за светлини на голф 4

Мнениеот k_garchev » Вто 22 май 2012 18:15

Аз го намерих!В момента ми светят и халогените и дългите!Маха се едно реле!Мога да ти кажа и кой номер е релето,но сега вали и не ми се излиза до колата!Разбрах го след като монтирах DRL!Релето постоянно жужеше и след като разбеах,че ролята му е да спира халогените като пусна дълги го махнах!

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Вто 22 май 2012 18:17

Не предполагах, че може да е реле, по-скоро мислих някакъв кабел или нещо такова.
Ще чакам тези дни да дадеш повече информация къде се намира и кой номер е, благодаря за бързото отзоваване :beer

Темата може да се заключи/трие.
Понеже не намерих друга подобна може и да остане, а като правя "мода" ще сложа снимки да е полезна на другите.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 22 май 2012 18:40

Лично аз не те съветвам да правиш галимацията, защото ще си стопиш масата (кафявия кабел)
на фаровете.
Ей ти го релето, най-горното:
Изображение
Ако искаш да си прецакаш инсталацията го махаш и премостваш 30 и 87.

Последна промяна от pedalchobaba на Вто 22 май 2012 18:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 22 май 2012 18:45

Мда,точно това е релето!Аз карам без реле вече няколко месеца и нямам проблеми!Дано и за в бъдеще да нямам!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 22 май 2012 18:46

Ще ще. Покарай малко повече на дълги и ще замирише.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 22 май 2012 18:48

Дано да не си прав,но тези дни ще го пробвам дали ще замирише!Да не вземе да ме изненада на дълъг път!

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Вто 22 май 2012 18:53

Принципно искам да го направя, за да може да си сложа ксенон и на халогена и ако се наложа да превключа на дълги да не ми гасне и после пак да чакам да загрее и да се нормализира светлината.
Рядко ми се случва да карам извън града нощно време, пък и то още по-рядко се намира участък където може да се кара повече време на дълги.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пет 25 май 2012 17:49

Махнах въпросното реле и "трибуквие с цензура"...
Спряха да ми светят халогените изобщо. Други мнения и препоръки?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 25 май 2012 18:03

pedalchobaba написа:.... махаш и премостваш 30 и 87.

Това направи ли го? Ама на гнездото, не на сваленото реле.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 25 май 2012 18:14

Нормално е да спрат.Така или иначе трябва да има някакво мостче на мястото на релето,за да може да работят халогените :) .На снимката е показано нормално отворено реле т.е. би трябвало да работи то,докато работят халогените,което е по-сложното решение на схемата.Обикновено го правят с нормално затворено реле,което отваря веригата,когато минеш да дълги и халогените изгасват.според схемното решение,зависи и как се слага мостчето. Вариантите са два - или е между крачета 30 и 87 на релето или е между крачета 30 и 87а на релето (30 е входа,87 е нормално отворения изход,а 87а е нормално затворения изход).
П.п. - тези халогени ги ползвате за щяло и нещяло, а си пише кога и как трябва да се ползват и наистина адски много пречат в ясно време (освен на Пасат В3 и В4 и голф 3,където са с лупи и фокуса е доста добър на пътя).Няма причина да има мъгла и да караш на дълги,защото нищо няма да виждаш пред себе си, затова е измислено така.Предимно обаче повечето от вас си ползвате халогените само да вадите очите на хората срещу вас във съвсем ясно време с перфектна видимост и то дори не регулирани, а светещи на пи*ка си лелина в космоса. Също така ксенон на халогените има смисъл да се слага само, ако е под 3000-3500К (в жълтия спектър,за да има видимост в мъглата), ама аз съм убеден, че ще му шибнеш поне 4000-4500К (както повечето ненормалници, които така правят), за да свети синьо и съвсем да боде очите на хората срещу теб ама да,трябва да си fashion :screwy mhihi (един ден, като ми остане време, ще си заваря още по-масивна тръба отпред под бронята и ще започна да гася тези халогени още по-ефективно, за вечни времена :drinking: heavy metal zork ).

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пет 25 май 2012 18:25

Моста не го направих, щото не разбрах за него... хем четох темата докато разглобявах.

Просто не можахме да се разминем без коментар за регулирани и нерегулирани светлини и кога се използват халогени и кога не.
Да, ще сложа ксенон и на халогените, но няма да е нито 3000-3500, нито 4000-4500... Ще съм още по-голям гъзар и ще сложа 5000к - какъвто ми е и на фаровете. Отделно на халогените в бронята имам 3000к ксенон, който се ползва не само за мъгла, а за сняг и мокро време...
Както е казал законодаателя:
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Всичките ми светлини, освен дългите са с лупи и с ксенон и ще си карам с пуснати фарове и халогени във фара вечерно време. Няма да съм нито първия, нито последния, нито единствения, който го прави.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 25 май 2012 19:11

Един ден ще останеш последния и ще срещнем челно и с теб все някъде mhihi heavy metal zork (тези,които ме познават,знаят,че говоря сериозно) :)
Това настрана, принцпино няма да превърщам темата в спор кога трябва и кога не трябва да се ползват съответните светлини и за културата ни поведение на пътя,която е :bishop ,точно заради "няма да съм нито първия,нито последния" ,на теб ако ти е приятно да ти карат с 1000W срещу теб,на мен не ми е и не го правя,независимо,че другите го правят...Има си технически изисквания и един ден, ако случайно станем прилична държава, ще забранят допълнителните светлини (няма причина заводски да имаш и халогени във фара и халогени в бронята и няма да минеш преглед,в една читава държава,особено ако си с някакви афтърмаркет фарове или за друга модификация на съответния автомобил).
Попита как се прави - казах ти,което е целта на темата и на форума, пък докато станем грамотна държава и те спрат от движение,дано имаш късмета да не караш на въпросните халогени срещу мен, защото ще им е за последно, ГоУф-ът ще преживее груб фейслифт (5 точки и 100лв струва да ги изгася forever, не е толкова скъпо mhihi :screwy ).
:beer

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Съб 26 май 2012 0:32

:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”