Golf 4 1.8 t
Golf 4 1.8 t
Насочил съм се към Golf 4 1.8 t така че кажете мнения на колеги където карат този мотор, преди това бех на АБФ и съм доволен като вървене.
Последна промяна от 3-2 на Чет 10 май 2012 19:02, променено общо 1 път.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Re: Golf 4 1.8 t
3-2 написа:...къде карат този мотор...
По улиците го карат...
Иначе - с търсачката ще намериш предоволно теми за 1.8Т, било на Голф, било на Бора (по-рядко), било на Пасат Б5 / Б5.5.
- basketwarrior
- Автомобил: Passat B5 variant
- Двигател: 1.8T APU
Колега,
ако това ще помогне аз съм с 1.8T ,но на Пасат.Много върви, но при натискане харчи.По-малко харчи от чистия 1.8 без турбото,но пак си харчи повече от ABF.Ще усетиш разликата.Градско ако карам (от София съм) с другите и няма жестоки задръствания карам с 9 разход.Но когато не ми се занимава да ги чакам другите и заради реските ускорения разход си ми е 11 и малко с климатроника.Извън градско просто трябва да си много търпелив човек че да падне средния разход под 7,5. С ABF си ти е много по-икономично.Но нека мнението си даде някой ,който кара нормално ,щото признавам се за виновен ,че карам малко по-бързичко.
ако това ще помогне аз съм с 1.8T ,но на Пасат.Много върви, но при натискане харчи.По-малко харчи от чистия 1.8 без турбото,но пак си харчи повече от ABF.Ще усетиш разликата.Градско ако карам (от София съм) с другите и няма жестоки задръствания карам с 9 разход.Но когато не ми се занимава да ги чакам другите и заради реските ускорения разход си ми е 11 и малко с климатроника.Извън градско просто трябва да си много търпелив човек че да падне средния разход под 7,5. С ABF си ти е много по-икономично.Но нека мнението си даде някой ,който кара нормално ,щото признавам се за виновен ,че карам малко по-бързичко.

- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Golf IV 1,8т чипосано.. кеф ти да върви, кеф ти изпреварвания, поносим разход..
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
И аз да кажа, че не върви, а лети и да, има си цена, но това е нормално, не може да е мощна и да не харчи...
- buller
PyMu написа:И аз да кажа, че не върви, а лети и да, има си цена, но това е нормално, не може да е мощна и да не харчи...
Е, чак да лети

Навървява за 1.8, ама не е кой знае какво. Повечето, които обсъждат този мотор дори не са се возили...
1.8Т 180 к.с. и по-сериозните стокови варианти вече понавървяват...
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
В сравнение с атмосферните четирицилиндрови мотори които са "куци коне по дефиниция" сигурно може да се каже ,че лети
.Ама на практика само "върви".
Като цяло (в стоков вариант) е едно приятно и балансирано моторче което няма аналог при другите марки(освен СААБ) в тия години
+ може да се каже че е достоина конкуренция на ТДИ-та,ЦДИ-та,ЖТД-та каквато атмосферните четирицилиндрови бензинки не са.
За истинско вървене иска друга турбинка и дюзи.

Като цяло (в стоков вариант) е едно приятно и балансирано моторче което няма аналог при другите марки(освен СААБ) в тия години

+ може да се каже че е достоина конкуренция на ТДИ-та,ЦДИ-та,ЖТД-та каквато атмосферните четирицилиндрови бензинки не са.
За истинско вървене иска друга турбинка и дюзи.
- basketwarrior
Казвам че единственото с което сменям APU-то на Пасат-а това е 2.5 TDI .Иначе 1.8Т е златен двигател.Много си ме радва.Не се шегувам, но разни Мерцедеси ,БМВ-та и т.н. под 3 литра не могат да ми се опрат и на катализатора
Така че, ако си го решил вземай и не се притеснявай ,няма да сбъркаш 

- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
това APU колко коня е
- basketwarrior
Това е 1.8Т - 150 коня 

- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
PyMu написа:...но това е нормално, не може да е мощна и да не харчи...
Има повярвайте, 1,9 ТДИ 131 коня чипосан !
- buller
alex_7656 написа:PyMu написа:...но това е нормално, не може да е мощна и да не харчи...
Има повярвайте, 1,9 ТДИ 131 коня чипосан !
Ееех, VW са най-великите, нали

1.9 TDI PD 131 к.с. ли? Ами какво ще кажеш за 3.0D Common Rail 204 к.с. с чип? Да ти кажа ли колко му е разхода? А вървежа?
Ами 2.0Т или 2.7Т бензин и всякакви други по-обемни бензинови двигатели с турбо? Ами тези с компресор?
За времето си 1.8Т е много пъргав мотор, със сравнително поносим разход - ако го съпоставим с 1.6 101 к.с. - хем не върви, хем харчи що-годе същото, ако се настъпва... Но нищо повече

Който иска расова кола - BMW предлагат 6 и 8 цилиндрови извращения

- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
много си прав колега колкото и да харесвам VW BMW и Мercedes са доста по-напред
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”