Здравейте колеги,
моля ви за съвет относно едни капризни чистачки. Гледах темата за забавяне, но не съм сигурен дали това е проблема.
Значи, когато са на интервален режим чистачките работят нормално, след което без някаква закономерност спират. Също така спира и бавния режим. Трябва да ги пусна на бързия за да заработят нормално и другите 2 режима отново да работят. След което обаче, пак спират (2-та режима). Другото, което ми прави впечатление е, че в бавен режим някак си "насича" работата им, не е плавно. Понякога и в него спират (в крайно ляво положение).
Не е от лостчето проблема, тъй като го сменях. Какво ми остава? Реле или моторче (опази)
?
Благодаря предварително.

Чистачки с дух
- Not_another
- Автомобил:
- Двигател:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Чистачки с дух
Направи си профилактика на лостовата система.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
А най-вероятно имаш датчик за дъжд вграден в огледалото на предното стъкло.Той най-често е виновника за тия неравномерни движения.Ако незнаещ дали го имащ-направи пробата с кофа вода и-на предното стъкло.Темата я има някъде тук,ала беше доста отдавна ,когато и аз като теб се чудех,що чистачките се шашват. 

- angel4o9497
- Автомобил:
- Двигател:
на редуктора на машинката има един ключ които го бута една гърбица(трябва да се разглоби за да го видиш) и когато релето цъкне импулс мотора се задвижва и и тая зъбчатка се завърта и гърбицата натиска ключа който държи контакт докато чистачките не се върнат на началното им място.и така до следващия интервал
погледни първо дали не кляка някаде напрежението към моторчето.Виж и болчетата дето е захваната стойката на машинката дали контактуват добре към масата.

-
- Автомобил: Audi a8
- Двигател: ack 1999
колега,от релето е,аз имах същия проблем номер 99мисля че беше
- Not_another
- Автомобил:
- Двигател:
Струва ми се, че проблема е електрически, но като остане малко повече време ще преследвам ситуацията.
Иначе, направих малко видео на проблема, не знам доколко може да се види разликата:
http://www.youtube.com/watch?v=S5FUjzKDp-k
Иначе, направих малко видео на проблема, не знам доколко може да се види разликата:
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Not_another написа:Струва ми се, че проблема е електрически, но като остане малко повече време ще преследвам ситуацията.
znainainai написа:Направи си профилактика на лостовата система.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Not_another написа:Струва ми се, че проблема е електрически, но като остане малко повече време ще преследвам ситуацията.
Аз също като знайнайнай подозирам, че се касае за чисто механичен проблем, който се отразява и на електрическата част... т.е. механизма на чистачките. При мен правеха същите магарии, само че като пусна интервала. Като поработят малко на бърза скорост и се оправят, което говори само и единствено за механизъм, който плаче да бъде профилактиран и смазан

Сега се сетих и друго - да ме поправят ако греша, но бързият режим май не минаваше през релето? Ако е така може и то да се окаже виновникът.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Имам (май) подобен проблем (Бора 2.0 1999) - на интервален режим си прави каквото си иска:
- работи известно време и спира докато не го "рестартирам" като мина на непрекъснат режим и след това пак на интервален
- работи нормално след което преминава на непрекъснат режим. Пак с ресет се оправя...
- работи неравномерно
Темата тази ли е?
Има някакъв датчик на огледалото за задно виждане, който сочи напред. Това ли е въпросния датчик? Би трябвало да може да се деактивира с vag com
- работи известно време и спира докато не го "рестартирам" като мина на непрекъснат режим и след това пак на интервален
- работи нормално след което преминава на непрекъснат режим. Пак с ресет се оправя...
- работи неравномерно
apolon написа:А най-вероятно имаш датчик за дъжд вграден в огледалото на предното стъкло.Той най-често е виновника за тия неравномерни движения.Ако незнаещ дали го имащ-направи пробата с кофа вода и-на предното стъкло.Темата я има някъде тук,ала беше доста отдавна ,когато и аз като теб се чудех,що чистачките се шашват.
Темата тази ли е?
Има някакъв датчик на огледалото за задно виждане, който сочи напред. Това ли е въпросния датчик? Би трябвало да може да се деактивира с vag com
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”