Golf 2 PN - захранването на бобината се появява по-късно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
az_jor
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 PN - захранването на бобината се появява по-късно

Мнениеот az_jor » Пет 01 юни 2012 13:08

Здравейте, колеги.
От няколко дни забелязвам един доста странен проблем с возилото ми (Golf 2 PN). При подаване на контакт лампите на таблото светват, стартерът също върти, но ток към бобината не отива, нито пък карбураторът "жужи" както обикновено. След като го направи първия път, оставих колата на контакт и започнах да меря с мултицета и докато се мотаех под капака, клапанът на газта изщрака, от където разбрах, че токът е дошъл. Останах с впечатлението, че съм пипнал някоя хлабава връзка и съм я оправил без да искам, поразклатих каквото се виждаше, токът не изчезна пак и аз затворих капака и офейках. Тази сутрин изпълнението беше абсолютно същото, малко поразмърдах връзките около бобината, но нищо не стана, затова реших просто да я оставя за известно време на контакт. След 20-тина секунди токът пак дойде, за което този път ме осведоми бензиновият клапан. Колата запали и тръгна, спрях на едно място за около 2 часа, след което пак направи същия номер и пак се оправи с малко изчакване на контакт. Този път запалих на газ и първите няколко секунди двигателят държеше ниски обороти и леко гъгнеше. После заработи гладко и потеглих. Това с ниските обороти го направи и първия път след кратко спиране. Искам да уточня, че след като веднъж се оправи, после, при подаване на контакт, веднага всичко е окей.
Разгледах някакви електрически схеми, за да разбера какво има по пътя към бобината, но (така и не разбрах коя точно схема е за моята кола) единственото, което видях е, че директно от акумулатора отива +12 на контактния ключ и оттам към бобината (без да броим разните клемореди и букси). Нямам чак толкова добри наблюдения върху авто-електро проблеми, но ми се струва несвойствено за обикновени електрически контакти да се държат по този начин (да заработват след като постоят включени).
Бих обвинил дъжда, но тъй като не мога да си формулирам добре обвинението, за сега търся други заподозрени.
Колата е имала аларма някога, но се е повредила и е откачена, може би трябва да проверя да не би да е правен някакъв имобилайзер, който сега да създава проблеми.
Надявам се някой да се сети какво друго може да се погледне преди да започвам да разглобявам където трябва и където не трябва.

Edit:
Малко допълнение, след като днес още веднъж изследвах проблема на спокойствие - първоначално няма никой, след като прещракам няколко пъти на контакт, превключвателят започва да пресветва за части от секундата в момента на самото включване на контакт. Като включа на контакт и изчакам половин минута още няма никой, изключвам, включвам отново и вече има ток.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 PN - захранването на бобината се появява по-късно

Мнениеот ktamen » Пет 01 юни 2012 23:56

98% клеморед
1% остатъци от аларма
1% лош контакт някъде другаде
Разглоби и почисти клемореда и ако си късметлия проблема ще изчезне.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 03 юни 2012 17:59

Като ти откаже пак,разбутай снопа кабели зад таблото с предпазителите.Имал съм същият дефект само че на Джета.Коя година е :?:

az_jor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az_jor » Пон 04 юни 2012 20:50

Годината е 1990.
Благодаря за съветите, в момента не карам твърде често и съответно не намирам много време за грижи по колата, но при първа възможност ще прегледам зад таблото с предпазителите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”