Golf 2 - проблем със скоростите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hind-D
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 - проблем със скоростите

Мнениеот Hind-D » Чет 14 дек 2006 14:19

Здравейте, имам G2 1.6 RF, 5 степенна скоростна кутия. По-точно май се води 4 + E, поне според това, което прочетох в нета. Притежавам въпросната кола от 2002-ра, но наскоро се появи един странен проблем - задната скорост почти се "дублира" с 1-ва като положение на лоста. По принцип, за да се включи на R, трябва да се натисне лоста надолу, но сега няма такава нужда. Надявам се разбирате какво имам впредвид. Не, че е особен проблем, свикнал съм с тази кола и не бъркам скоростите, но мисля, че след време ще е въпрос на късмет кога ще влезе първа, кога задна. Възможно ли е сам да се оправя или трябва да търся майстори?

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 14 дек 2006 14:29

Износена ти пластмасовата сферичка на която лагерува скоростния лост,струва 10-15 лева но смяната е трудоемка защото се сваля изпускателната система(тръбата на ауспуха която минава под тунела на лоста)

Потребителски аватар
K04A
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K04A » Чет 14 дек 2006 15:39

И при мен е така. Просто като слагаш първа повдигаш леко лоста нагоре и той не отива на задна.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Чет 14 дек 2006 23:18

Achim Lauritzen написа:Износена ти пластмасовата сферичка на която лагерува скоростния лост,струва 10-15 лева но смяната е трудоемка защото се сваля изпускателната система(тръбата на ауспуха която минава под тунела на лоста)

:006:
това е истината за проблема :) само за монтажа не съм сигурен дали няма по-лесен начин (засега не ми се е налагало )

Потребителски аватар
Hind-D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hind-D » Пет 15 дек 2006 12:30

Achim Lauritzen, мерси. :)
Иначе засега ще си карам така, няма особен проблем, ако стане по-зле тогава ще му мисля за смяна на въпросната пластмасова сферичка.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 15 дек 2006 19:28

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%EE%F1%F2

Вземи го смени това не се занимавай с глупости, отива ти кефа от шофирането по тоя начин за никви пари...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”