Здравейте,
имам Голф 3 1.9 TDI '94 и от около година насам се появи досадно скърцане на спирачката, когато се отпусне педала. Първата ми асоциация е с годинките на колата и предполагам, че някъде нещо е ръждясало, скърца и му трябва смазка. Скърцането изчезна през зимния период, когато най-вероятно от влагата не скърцаше. Сега обаче, след като се постопли се появи отново. Този звук се чува само когато колата работи и педала е по-свободен.
Някой има ли идея откъде точно може да идва този звук и мога ли да се справя сам с него или трябва по-сериозно разглобяване, за да се добере човек до проблема?
(П.С) Моля, имайте в предвид, че въпреки, че си обичам колата, не съм автомеханик и не познавам всяка нейна част.
Мерси предварително
Скърцане при отпускане на спирачката Голф 3 Дизел
Re: Скърцане при отпускане на спирачката Голф 3 Дизел
Ако е с барабани трият накладките в ламарината(вижда се ясно).Решението е монтирането(въпрос на въображение)на пластмаса м/у тях.
Сменях на Ибизата накладките и там фабрично има отвори с тапи на мястото на контакта.
На моята лепих пвц кант за мебели
Сменях на Ибизата накладките и там фабрично има отвори с тапи на мястото на контакта.
На моята лепих пвц кант за мебели

- DreamWave
- Автомобил: Golf 3 1.9 TDI
- Двигател:
С барабани е - да
Извинявам се за невежеството си, но откъде трябва да погледна, за да го стигна мястото ?
Извинявам се за невежеството си, но откъде трябва да погледна, за да го стигна мястото ?
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
отвори барабаните и профилактирай всичко там
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Звука идва от барабаните.Дори и да ги отвориш и почистиш след известно време проблема се появява отново.
Отделно щом не си толкова навътре в нещата , по - добре недей , защото си има тънкости с лагера на главината.
Аз си реших проблема с това неприятно скърцане с дискове
Отделно щом не си толкова навътре в нещата , по - добре недей , защото си има тънкости с лагера на главината.
Аз си реших проблема с това неприятно скърцане с дискове

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”