Въпрос за смяна на калници при голф 3?
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за смяна на калници при голф 3?
Здравейте днес водих голфа на майстор за частично боядисване и той ми каза,че калниците са много изгнили и трябва да се подменят и двата.Каза и,че новите калници които се продават не пасвали добре и били боклуци и да си търся втора ръка запазени,вярно ли е това твърдение и какви калници и от къде да търся?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за смяна на калници при голф 3?
Ужким е вярно, но всичко си има две страни. Ако ти го направят като хората няма да ти пречи. На мен ми е сменян единият преден и наистина не пасва абсолютно. Но и не пречи. Стари по моргите. Общо взето гледай и по морги и по магазини и като харесаш нещо вземай. Разликата в предните е единствено, че от 1996 са с облия мигач. Това го знам, защото майсторът преди да сложи калника, с който съм сега, се опита да ми пробута такъв с квадратен мигач.
Успех!
Успех!
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
Никой ли не е сменял калници наскоро колеги да кже как е положението?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Щом така ти е казал майстора, послушай го. Ако не ти харесва, намери си друг, дето да те слуша, какво си прочел по автофорумите. Аз също не съм доволен от новите ламарини и ако някой като теб ми развива форумски теории, директно го отсвирвам.
Здравейте колеги! В края на май месец смених предни калници на "голфчето".Мои те бяхо зле, направо страшни за гледане!Взех си втора ръка от колега от форума,баха много читави.След шкурене, шприцване и пак шкурене и боядисване от майстор разбира се, взех че ги сложих сам. 1.Първо повдигам предницата и слагам стойките.2.Свалят се гумите за по-лесно сваляне на плесмасовите кори под калниците.3.Сваля се отпред решетката, като се внимава да ни се счупят пластмасовите щипки.4.Бронята се сваля, като се развият три болта отгоре на бронята и пет отдолу. Старите калници се свалят лесно, понеже са на болтове захванати с /рапиди/ и се развиват лесно.От горе са 4-5 болта, отстрани долу са два и два към купето /към вратата/.Горният болт към купето на ляв калник върви с масата на антената. 5.Махат се буксите на страничните мигачи.Старите калниците се свалят с по-голяма сила и помощ на отверка, понеже фобрично е използван кит за уплатняване между калника и подкалника.При монтиране на здравите калници сложих обикновен силикон, но преди това от вътрешната страна ги бях минал с "боди".Поставянето го направих по обратен ред. Получи се добре. Дано съм бил полезен. Успех!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
mania написа: наистина не пасва абсолютно. Но и не пречи.
Да сигурно не пречи да е калник

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако гнилото е долу в ниското се правят 
аз търсих бая време читави калници 2ра ръка оригинални и като не намерихме бояджията подмени цялата част от лайсната надолу
мойте нагоре нямаха проблеми ама отдолу минаваха мишките
аз търсих бая време читави калници 2ра ръка оригинални и като не намерихме бояджията подмени цялата част от лайсната надолу
мойте нагоре нямаха проблеми ама отдолу минаваха мишките
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ако са от тези по 58-6о лв. пасват идеално само където са от по-тънка ламарина от оригиналните 2-ра ръка,по евтините са пълни ментета,ако намериш читави втора ръка по добре вземи тях
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Не само че са по-мека ламарина, ами са и без покритие... Варианта си остава втора ръка... Новите не са качествени.
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
Като чета мненията твърдо се насочвам към втора ръка калници дажее ако мога да оцеля горе долу същия цвят ще е супер.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”