1.6 SR Скорости волан съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
drevo
Автомобил:
Двигател:

1.6 SR Скорости волан съединител

Мнениеот drevo » Нед 11 ное 2007 10:33

Здравейте на всички !
Съвсем скоро се сдобих с Г4 1.6 SR. Искам да попитам -колеги,кото имат същата -
1. високо ли зацепва съединителя. при мен е доста високо
2. тежък ли е волана . Струва ми се ,че при мен е малко тежко въртенето.
3. Имам едно странно потъване на педала на газта при потегляне. сякащ сам си дава газ :) ако не му е достатъчна.
Карал съм Г5 и сравнявам всички тези неща с него.
И накрая -ако имете някакъв съвет конкретно за този модел Г4 1.6 SR - моля споделете.

Потребителски аватар
SASHOBGBG
Автомобил: Vw Golf 1.6 SR
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SASHOBGBG » Пон 12 ное 2007 13:21

Здравей аз съм със същият голф.
Според мен малко странно иии не правилно да сравняваш г4 и г5.
Моят съединител зацепва съвсем от малко, незнам какво имаш предвид по високо, аз го разбрах като да зацепи по бавно и по късно, на по голямо разтояние от пода.
Воланат също не ми е тежък с 2 пръста си го връткам, е разбирасе на место наистина е по твърд и се усеща осезаемо.
Ииии това за педалат, да и аз го имам това то е някакви милиметри съвсем малко, когато си на полусъединител и наистина си с по малко гас има потъване лекичко като подритване се получава, и на мен ми беше много странно, защото за първи път видях такова нещо.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Пон 12 ное 2007 14:58

От скоро съм със същия модел.Все още разучавам колата.Съединителя и газта ми са добре(преди това карах Мерцедес Вито 8) ),както и да е няма голяма разлика.А волана и на мен ми е малко тежичък(спрямо Фолксваген Туран),при Турана е страшно лек.Но това да му са проблемите само. :D

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пон 12 ное 2007 15:16

И аз карам такова голфче от скоро.Съединителят отделя високо, сервото не е като на мерцедес или ауди, не става да се върти с 1 пръст/може и хидравлична течност да е за смяна /.
Педала на газта потъва ,защото подава автоматично газ -за да не угасне колата-поне така си мисля аз.

drevo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drevo » Пон 12 ное 2007 20:19

може би наистина трябва да сменя хидравличата течност заради волана. Така или иначе ще го закарам на майстор. Ще ви споделя за мението му - може и да ви е полезоно.
Иначе количката ми харесва.
Стандартен разход за градско 10 -нормално.
Сложих и предни амортисьори billstein - стана малко твърда, но пък стабилна.
смених всички консумативи, които се сменят стандартно. Чета из форум, че някой сменят и водна помпа ?! Нужно ли е?
Щях да попитам и за скоростите - как влизат на вашите. При мен 1 и втора влизат малко трудно понякога.

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пон 12 ное 2007 21:34

Смени си и водната помпа защото може да скъса ангренажа ако блокира.Препоръчвам ти да смениш маслото на скоростите, около 40 кинта ще ти струва, при мен има подобрение с превключването след смяна.

Martos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martos » Вто 13 ное 2007 19:29

Да и при мен хваща от по високо съединителя дори един приятел се учуди и ми каза ,че е за смяна съединетеля но не мисля така. А волана също е по твърд но съм си мислел ,че това е заради гумите 205/55R16 .Ако се оправи от хидравлична течност пиши :)

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 13 ное 2007 19:37

И моята при пълзене леко дръпа педала... явно за да не угасне.
Към сервото и съединителя нямам забележки. Съединителя си има достатъчно ход за комфортно тръгване и пълзене в задръствания.

Потребителски аватар
SASHOBGBG
Автомобил: Vw Golf 1.6 SR
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SASHOBGBG » Нед 18 ное 2007 11:05

Здравейте пак, според мен ако е от хидравличната течност, когато навиеш волана до край ще започне да издава странни ръмжащи звуци. Ако започне да ги издава, можеш да си сигурен че трябва да ходиш да смениш течността.
Иначе да, педалат подритва леко, защото сам си дава малко газ, за да не угасне колата, дори на скоро забелязах, че като тръгна леко и включа на втора мога да си махна кракът от педалите и колата сама си върви, явно автоматичният смукач е достатачен, за да започна да ускорявам :)
На мен скоростите ми си влизат екстра, нямам никакви проблеми, ако на някой по трудно му влизат скорустите, може да изравнява малко оборотите за по лесно...изключва от скорост леко газ, съединител и би трябвало по лесно да става...
Абе вие си знаете, няма да ви обяснявам как да шофирате.

Потребителски аватар
pleasuree
Автомобил: Golf MK4 V6
Двигател: AUE 2001

Re:

Мнениеот pleasuree » Сря 06 юни 2012 23:53

SASHOBGBG написа:дори на скоро забелязах, че като тръгна леко и включа на втора мога да си махна кракът от педалите и колата сама си върви, явно автоматичният смукач е достатачен, за да започна да ускорявам :)

:lol: До 5та съм я карал без да и подавам никаква газ и съм същия мотор.За волана -смени хидравличната течност(може да налееш и такава ,която спира течове)За съединителя както един колега каза "Съединителя си има достатъчно ход за комфортно тръгване и пълзене в задръствания." Дърпаш здраво ръчната,даваш 1ва и почваш да пускаш плавно,ако ти изгасне,пали пак и тръгвай :banana

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”