Проблемче с климатик Голф 4....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Проблемче с климатик Голф 4....

Мнениеот rocky » Съб 05 май 2012 17:17

Здравейте, последните дни времето се стопли и в обедните часове, когато бръмча с колата си пускам климатика. Всичко си е нормално докато не дойде момента, в който изключа компресора, а вентилатора на парното си продължи да работи, вследствие на което в купето се разпространява кофти миризма. Това се случва всеки път след като съм пускал климатика! Някъкви идеи?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблемче с климатик Голф 4....

Мнениеот Adnan » Съб 05 май 2012 17:40

Проблема идва от климатика има специални препарати за пръскане в въздуховодите.
Има няколко теми ето една от тях :

viewtopic.php?f=59&t=99777&hilit=%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 05 май 2012 18:00

все забравям за търсачката...
Прочетох темата но май никой от колегите не се е справил с миризмата СЛЕД ползването на клима...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 05 май 2012 20:41

Няма смисъл да си даваш парите за разни пръскала ,и да има ефект е краткотраен и после пак си се усеща полъха на "непрани чорапи" особено като говорим за коли на повечко годинки :wink: Единственото което може и е добре да се прави е точно това което ти май правиш-след ползване на климатика 5мин преди да стигнеш където отиваш спираш климата и оставяш вентилатора да работи за да изсъхне системата и да не се спомага за образуването на гъбички от които е и миризмата !

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Съб 05 май 2012 20:46

Мда аз пък без да искам съм го правил тоя номер.За щастие все още нямам такава миризма,но спирам климатика и после поне 2 3 минути още духа много студено и после започва да си духа като вентилатор.При мен обаче има друго,за да не отварям нова тема ще питам тук,надявам се колегата да не се сърди.Като пусна климата на 4-та степен усещам вибрация в педалите.Нормално ли е това?На никоя друга степен няма :?

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 05 май 2012 20:48

Виж къде е дренажа на изпарителя,там от където капе конденза.
Изчисти го хубаво и си купи спрей. Има ги от 8 до 20 лева. Мисля, че лятото ще ти издържи без миризми, особено, ако винаги преди да го изключиш оставяш да поработи на парно.

Не мисля, че с едни 8 лева ще ти се изпразни джоба, а самата миризма си е доста дискомфортна. :roll:

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 05 май 2012 21:04

изглежда проблема си е глобален и трудно има перманентно решение, все пак ще пробвам да прочистя системата! Благодаря за съветите!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 05 май 2012 21:51

В момента в Порше Запад (Ауди) има промоция за дезинфекция на климатик (отстраняване на лошите миризми) за 49 лв.
Аз се възползвах за Аудито ми. Това + поленов филтър с активен въглен + проверка на бубини 144 лв.
Не е лошо да се провери и в Порше Изток (VW) дали и при тях няма същата опция. На сайта им не намирам такава информация, но това не е гаранция. Не си задължен да купуваш филтър от тях. Може само процедурата за дезинфекция.
Това със спирането на климатика не си е работа. Поне според мен. Аз моя го спирам само зимата. Дори като пуша в колата и прозореца е леко отворен пак си работи.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 05 май 2012 23:20

ама какво включва тази дезинфекция? Да не е пръскане във въздухопровода със спрейче за 12лв

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 05 май 2012 23:28

Това, което успях да видя през прозореца откъм шоурума беше две бутилки до колата с размер на горе долу сините за домашна газ. Едната включена откъм филтъра за купето, другата в самото купе.
Какво правиха точно не знам. Че е спрей, спрей е. Въпросът е какъв е. Аз лично съм пробвал и с Вюрт, и с такъв на Бош, и какво ли още не, но ефектът винаги е бил 5-10 дни и миризмата пак се появяваше. Да видим с тази процедура в Порше колко ще устиска.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 06 май 2012 8:48

Аз на времето на тройката си реших проблемите с този спрей:

Изображение

Сега с четворката не съм имал подобни ядове като веднъж дваж годишно я пръскам с някакво спрейче за 12 лв ей така профилактично :)

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Нед 06 май 2012 10:20

И при мен проблема бе същия, след впръскването на спрей под филтъра ефекта също беше временен(миналото лято).Тази пролет реших да поровя, смъкнах жабката и вентилатора а от там се вижда почти целия радиатор(изпарител) и естествено първите два реда на питата бяха мъхесто черни.След неуспешен опит за почистване със прахосмукачка изпръсках директно половин спрей за климатици и изчетках със четка за боядисване колкото можах да достигна и ефекта за сега е мн.добър-като вляза в колата и потегля ми лъхва много леко на аромата на спрея(какъвто си изберете) :D

Ако някой изка ще направя няколко снимки на процедурата!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 06 май 2012 11:37

kiro rachnata написа:

Жабката лесно ли се маха или си е разправия? Става ли да се пръска под поленовия филтър вместо това, че е по-лесно за достъп?
brabus написа:

Ясно, ще пробвам тогава. Уж го има и в Порше Изток:

http://www.porschesofiaiztok.bg/news/ne ... 55096.html

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Нед 06 май 2012 20:21

maxpayne написа:
kiro rachnata написа:

Жабката лесно ли се маха или си е разправия? Става ли да се пръска под поленовия филтър вместо това, че е по-лесно за достъп?

Жабката се сваля много лесно и внимателно!Като я отвориш най-горе има три видий, долу под капака има още три и още две едната от който е под страничния капак(към вратата)който е само на щипки а другата е под барчето и заради нея трябва да го освободиш(има две видий от към седалките със капачки)!След развиването на всички видий жабката се дърпа хоризонтално към задната седалка докато освободят щипките към централната конзола и след това буксата на плафона и прекъсвача за осветление.Остава да се свали вентилатора(първо захранването му)и капака(който го държи)отдолу под него и изолацията под капака със два пластмасови винта.Утре ще снимам да стане по-ясно че стана много дълго но долу горе точно обяснение!
По-втория въпрос вече е пробван не веднъж но ефекта е временен!

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Чет 07 юни 2012 23:49

Колеги, като пусна климатика да духа и усиля перката докрай, усещам вибрациии в педалите. На каквво се дължи това, запознати ли сте?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”