Голф4 - Мокри прозорци

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GeorgiPopov
Автомобил: VW Golf
Двигател: AGU 1998
Контакти:

Голф4 - Мокри прозорци

Мнениеот GeorgiPopov » Съб 02 юни 2012 18:09

Здравейте! scare
Имам доста странен проблем...преди месец си взех голф 4 1.8Т 1998г. с климатроник. Имам проблем с дъждовете, когато завали прозорците ми стават мокри - от вътре! Започват леко да се запотяват на петна и ако вали повече време направо стават мокри, трябва да ги попивам с кърпа (всички прозорци). Вчера седях в колата и никъде не видях теч, единствено ми направи впечатление, че и на 4-те врати имаше вода на фугата след гуменото уплътнение което е на тавана.
Някой имал ли е подобен проблем или идея за разрешаването му scare

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Re: Мокри прозорци!

Мнениеот push » Съб 02 юни 2012 18:17

филтъра на купето в кво състояние е?

Потребителски аватар
GeorgiPopov
Контакти:

Мнениеот GeorgiPopov » Съб 02 юни 2012 18:18

Пич-а каза, че е сменен, но и аз се сетих за това и в понеделник ще го сменя! Даже мисля сега да го сваля и ако завали да видя дали ще стане пак мокреж...

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Съб 02 юни 2012 18:40

Ако имаш влага в купето ( мокет, седалки, дунапрена под мокета...)също може да ти се запотят доста прозорците.

Потребителски аватар
GeorgiPopov
Контакти:

Re: Голф4 - Мокри прозорци

Мнениеот GeorgiPopov » Съб 02 юни 2012 21:02

Обстойно опипвах мокета, седалките, багажника прегледах...няма мокри места, ще пробвам филтъра и ако пак се мокрят, трябва да обърна внимание на уплътненията scare

ivan0v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan0v » Съб 02 юни 2012 21:27

Колега извинявай че ти пиша в темата...но да не пускам друга.
И аз имам същия проблем..когато завали дъжд и колата се изпотява от вътре.Смених филтъра на купето но ефект нямаше, пак същата работа.От какво може да е ?Когато пусна климатроника се усеща една много неприятна мерзима на "Прах,на мръсно,на застояло".
Давайте съвети какво да правиме с колегата :)

Потребителски аватар
estariol_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот estariol_ » Съб 02 юни 2012 23:52

GeorgiPopov написа:Здравейте! scare
Имам доста странен проблем...преди месец си взех голф 4 1.8Т 1998г. с климатроник. Имам проблем с дъждовете, когато завали прозорците ми стават мокри - от вътре! Започват леко да се запотяват на петна и ако вали повече време направо стават мокри, трябва да ги попивам с кърпа (всички прозорци). Вчера седях в колата и никъде не видях теч, единствено ми направи впечатление, че и на 4-те врати имаше вода на фугата след гуменото уплътнение което е на тавана.
Някой имал ли е подобен проблем или идея за разрешаването му scare

Здравей колега, от мнението ти не разбрах този проблем при включен вентилатор ли е или при изключен.Предполагам че си пускаш вентилатора когато вали за да суши прозорците ,единственото което мога да те посъветвам аз е да си пускаш климатика в смисъл да НЕ е на ECON.Аз така си решавам проблема с изпотените стъкла.

ivan0v написа:Колега извинявай че ти пиша в темата...но да не пускам друга.
И аз имам същия проблем..когато завали дъжд и колата се изпотява от вътре.Смених филтъра на купето но ефект нямаше, пак същата работа.От какво може да е ?Когато пусна климатроника се усеща една много неприятна мерзима на "Прах,на мръсно,на застояло".
Давайте съвети какво да правиме с колегата :)

В кръга на шегата купувате си по една чисто нова кола и пускате климатиците и сте ОК.(сега сериозно)Колега не може да няма миризми все пак колиците са ни старички и с годините се натрупват гадории по въздухопроводите и по радиаторчетата. Относно филтъра ,той е прахоуловител а не влагоуловител (ако бъркам ме поправете)и макар да помага и за влагата в купето не това е основната му задача тъй че не очаквайте чудеса от него .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 03 юни 2012 0:04

Редовен проблем на Голф 4 е да си прецаква клапата за вътрешна циркулация и тя да спира в едно от двете положения,които има - или да влиза нон стоп въздух отвън или да върти нон стоп въздуха вътре.Съответно ако въртиш постоянно въздуха вътре,каквото и да правиш,стъклата ще се потят жестоко,когато навън времето е влажно,така че преди да правиш каквото и да е,пусни една диагностика и виж какво е положението с клапата,също така махни ф-ра и пусни климатроника,виж дали дърпа въздух отвън,какво се случва въобще с притока на въздух към вентилатора.
:beer

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Нед 03 юни 2012 6:39

Здравейте.
Имам същия проблем ( изпотяване + миризма ). Дори в сухо време въздуха ми е тежък влажен.
Днес за 6 ти път ще разглобявам жабката и демонтирам моторчето на вентилатора и ще пръскам с пяна.
Засега ефект никакъв, но ще се боря докрай.
Взех си един японски спрей . който казват , че е много ефикасен, но не го дават за автоклиматици.
Знам, че всичко ще се оправи със сваляне или смяна на радиаторчето, но не знам кой може да се навие да го направи ( имах един приятел, на който половината уреди не му работеха след такова разглабяне да не говорим, че половината пластмаси се начупиха ).
Но проблема е действително сериозен ( вчера до София и обратно не спря да мирище на гадно. )
Четох и за Лизол. ама никъде го няма по аптеките.
Въпроса ми е как се сваля цялата тази чернилка, която механично се е впила в питата.
Не е гаранция, че това няма да с еполучи и на нова кола. Затова едно послание; колеги правете профилактика на климатиците си ежегодно, за да не се стига до моето положение.
Ще се радвам на мнения.

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пон 04 юни 2012 10:11

Колеги има ли вероятност влагата да се просмуква през пода, тъй като на повечето от нашите коли гумените тапи на пода на купето ги няма и при мокро време вкарва всичко вътре? :?: :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 юни 2012 11:31

При такъв проблем първо проверявайте клапата за която писа zfa - хроничен проблем на Г4 щото вентилатора + клапата са на Валео и са уникално смотано направени (сравнено приемерно с БОШ от същите години на Ауди).
Принципно клапата може да се хване и без ВАГ-Ком.За целта се навираш под жабката(ама хубаво да си овъргаляш косата в мръсната стелка :lol: ) с едно фенерче.Там има една решетка с квадратни дупки.Ако в нея не е опряла дунапренената част на клапата значи е заклинила на рециркулация.Като заклини при най-малката влага джамовете потни и само с яко климатик се пооправят.

Потребителски аватар
GeorgiPopov
Контакти:

Мнениеот GeorgiPopov » Пон 04 юни 2012 21:36

Здравейте колеги :beer
Открих едната част от проблема :applause: имаше влага между задните две седалки и под тях на мокета който идва от багажника и минава под седалките...въпроса е от къде е дошла тази влага, имаше доста влага около и по резервната гума :shock дали не влиза вода през отдушника на багажника под резервната гума :?:
А иначе при мен прозорците са мокри докато си вали, без да съм карал колата scare

Потребителски аватар
zzzzzzz

Мнениеот zzzzzzz » Пон 04 юни 2012 21:50

GeorgiPopov написа:Здравейте колеги :beer
Открих едната част от проблема :applause: имаше влага между задните две седалки и под тях на мокета който идва от багажника и минава под седалките...въпроса е от къде е дошла тази влага, имаше доста влага около и по резервната гума :shock дали не влиза вода през отдушника на багажника под резервната гума :?:
А иначе при мен прозорците са мокри докато си вали, без да съм карал колата scare

Имах същия проблем и се оказа подгънато уплътнение на единия от стоповете. Един ден просто се наврях в багажника и накарах един приятел да налива вода с кофите да видя от къде ми прави ледена пързалка в резервната гума зимно време. Някой го беше монтирал с левия си пиян крак. Свали си мокета и прегледай евентуално и някоя тапа да не липсва ама така, както го описваш ми се струва като на някое уплътнение

ivan0v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan0v » Пон 04 юни 2012 22:10

А възможно ли е мъркуча за задната чистачка да ми се е извадил някъде вътре в колоната при задната врата и да тече вода(пръскачката на задната чистачка не ми пръска) и от там да идва проблема със изпотяването на стъклата ???

Потребителски аватар
zzzzzzz

Мнениеот zzzzzzz » Пон 04 юни 2012 22:16

ivan0v написа:А възможно ли е мъркуча за задната чистачка да ми се е извадил някъде вътре в колоната при задната врата и да тече вода(пръскачката на задната чистачка не ми пръска) и от там да идва проблема със изпотяването на стъклата ???

Ако ползваш препарат за чистачки ще ти мирише

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”