Бавно ускорение на Голф 3 АБФ
Бавно ускорение на Голф 3 АБФ
Здравейте,колеги!Имам Голф 3-ка 97г АБФ 20 Jahre Gti.Колата според мен доста бавно ускорява.Правихме стартове с мой приятели срещу Фиат Брава 1.6 16в 101к.с. бих я с около 2 коли,пробвахме и от летящ старт и от място.Срещу една вектра 2.0 115к.с,бих я едвам с около кола разлика,според мен това не е нормално!По колата всичко е сменено.Горивен и въздушен филтър,кабели,свещи.Замерих компресията,показва 13 на всички цилиндри.Минах и на диагностика,никакви грешки не показа.Колата я имам от скоро и окачвам мнения,това нормално ли е или има някакъв проблем!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Бавно ускорение на Голф 3 АБФ
Не подценявай опелите...
Бягат много и си има причина за това (гони ги ръждата)
Карал съм известно време Вектра А 2.0 115 коня. Беше тотален кош, но вървеше МНОГО добре като за конете си. Така че не си мисли, че като си с 35 коня над нея ще й правиш кой знае колко сериозен ластик
Скоростите й са много приятни и дълги, докато изредя 1-2-3 (без да правя цедки) и колата вдигнала 100 

Карал съм известно време Вектра А 2.0 115 коня. Беше тотален кош, но вървеше МНОГО добре като за конете си. Така че не си мисли, че като си с 35 коня над нея ще й правиш кой знае колко сериозен ластик

stefan4o написа:Не подценявай опелите...Бягат много и си има причина за това (гони ги ръждата)
Карал съм известно време Вектра А 2.0 115 коня. Беше тотален кош, но вървеше МНОГО добре като за конете си. Така че не си мисли, че като си с 35 коня над нея ще й правиш кой знае колко сериозен ластикСкоростите й са много приятни и дълги, докато изредя 1-2-3 (без да правя цедки) и колата вдигнала 100
Ок за вектрата,но за бравата?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е нали си я бил с две коли? Какво за нея? Сигурно върви точно като за 100 коня кола 
Мисля, че притесненията ти са неоснователни. Ако колата има добро ускорение, не присецва, гори нормално не се вкарвай във филми. Ако има проблем по нея, разходът е първото нещо, по което ще разбереш за това

Мисля, че притесненията ти са неоснователни. Ако колата има добро ускорение, не присецва, гори нормално не се вкарвай във филми. Ако има проблем по нея, разходът е първото нещо, по което ще разбереш за това

Последна промяна от stefan4o на Съб 09 юни 2012 19:04, променено общо 1 път.
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Добре ти какво очакваш от тази кола,да е самолет ли?Забрави го това!Колата си повървява прилично,в случая е хубаво,че не каза,че фиата те е бил,много щях да се смея,а за опела също!Това с колко коли ги биеш си идва и от начина на каране,не е само да ръчкаш колкото може!И незная защо така си тормозиш колата!Голфа в гаража ми го взех точно от такъв човек като теб,в ужасно състояние след подобни карания!Компресия 13 е слънце този мотор,не се вкарвай във филми,че не върви и подобни!
victory1983 написа:Добре ти какво очакваш от тази кола,да е самолет ли?Забрави го това!Колата си повървява прилично,в случая е хубаво,че не каза,че фиата те е бил,много щях да се смея,а за опела също!Това с колко коли ги биеш си идва и от начина на каране,не е само да ръчкаш колкото може!И незная защо така си тормозиш колата!Голфа в гаража ми го взех точно от такъв човек като теб,в ужасно състояние след подобни карания!Компресия 13 е слънце този мотор,не се вкарвай във филми,че не върви и подобни!
Чакай малко,никъде не съм казал че трябва да е самолет.Ние правехме летящ старт с тоя фиат,а по каталог е около 11сек,голфа е около 8,2 или и 3 няма значение това,мисля че е доста голяма разлика.И как разбра аз какъв човек съм като съм направил няколко старта.
- victory1983
Не искам да споря,изказах мнение!Виж колко хора вече казват,че колата ти си е добре!
Завравих да каза че от около 2200 оборота до 1200 падат доста бавно.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
А помниш ли на колко оборота превключваше, че абф-а върви след 4800 оборота?
Летящия старт беше от 50км на 2 предавка бях,сменях на около 6400-6500 оборота.До 180км карахме през цялото време фиата беше на около 2 коли разлика.Лошото е че нямам приятел с абф да видя как върви,имам няколко който са имали 115к.с.караха мойта кола и според тях с кола има проблем.Колата има някакво пидърпване като падат обротите,за разхода нищо още не мога да каза,но според Компютър на който му нямам доверие варира от 7 до 8,9 извън градско.
Последна промяна от vw golf на Съб 09 юни 2012 19:48, променено общо 2 пъти.
- victory1983
А на теб как ти се вижда,бавно ли ускорява голфа,не като се дърпаш с някой,а като си го караш ти?
victory1983 написа:А на теб как ти се вижда,бавно ли ускорява голфа,не като се дърпаш с някой,а като си го караш ти?
И според мен бавно ускорява,преди имах 90 к.с АБС пак 3 ка и мисля че сега АБФ не върви кой знае колко повече от АБС.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
закарай я на дино и виж колко коня ще искара 

- victory1983
Моя до 4000-4500 върви по един начин,а над тези обороти направо пощурява!Аз също имах заиграване с фиат,може би нещо като този дето ти си се дърпал!При мен летящия старт започна на около 70-80 км и с качването на оборотомера над 4000 просто си го гледках фиатчето на огледалата!
victory1983 написа:Моя до 4000-4500 върви по един начин,а над тези обороти направо пощурява!Аз също имах заиграване с фиат,може би нещо като този дето ти си се дърпал!При мен летящия старт започна на около 70-80 км и с качването на оборотомера над 4000 просто си го гледках фиатчето на огледалата!
Е при мен това пощуряване нещо се губи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”