Здравейте колеги ,искам да споделя един проблем и да ви попитам за мнение.
Значи вчера когато се прибрах забелязах че от колата нещо тече.Оказа се че тече вода от разширителния съд.Водата излизаше от един отвор ,който според мен служи за преливник.Преди това да стане казанчето беше пълно до горе.
Днес сутринта я запалих и на таблото мигаше червена лампа за темперетурата(студен мотор).Какво означава мигането на тази лампа ? Колата е голф-3 1.6 101 GT
Предварително благодаря за помоща.
Изхвърлена вода-Голф 3
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: Изхвърлена вода-Голф 3
Да не си прегрял колата? Не я карай така да не стане някоя сериозна повреда.Виж си нивото на антифриза - задължително. Виж си маркучите, като поработи дали са горещи и двата. Дали отваря термостата? Виж маслото как ти е. Дано да не ти е заминала гарнитурата на главата и да е по-малкото зло.
Пак ти казвам в никакъв случай не карай така колата.
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo 1983 написа:Да не си прегрял колата? Не я карай така да не стане някоя сериозна повреда.Виж си нивото на антифриза - задължително. Виж си маркучите, като поработи дали са горещи и двата. Дали отваря термостата? Виж маслото как ти е. Дано да не ти е заминала гарнитурата на главата и да е по-малкото зло.
Ами стрелката за темперетурата беше в средата ,кадето си е нормално.Аз не я карам сега защото незнам какво значи сигнала на тази лампа.
Благодаря ти !
- Ivo 1983
Не ми отговори на горните въпроси?
Виж нивото на антифриза!
Виж нивото на антифриза!
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Налей антифриз до нивото на максимума на казанчето, а не съвсем догоре и тогава я запали. Следи първо температурата, виж дали са еднакво топли двете водни съединения на радиатора преди колата да е загряла (около 70 градуса например). Ако са еднакви - термостат. Ако не са продължаваш да чакаш да работи на място. Почти на 90 градуса (изправена стрелка) трябва да се затопли и второто съединение на радиатора - тогава термостата е ОК. Следи след кат това се случи докъде стига температурата и дали се включва перката. Същевременно оглеждай дали не капе, тече и така нататък от някъде както и дали повторно ще изхвърли от казанчето. Ако се случи виж точното показание на уреда на таблото.
Успех, като направиш пробата сподели за да те насочим ако не си открил проблема
Успех, като направиш пробата сподели за да те насочим ако не си открил проблема

- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo 1983 написа:Не ми отговори на горните въпроси?
Виж нивото на антифриза!
Ами казанчето беше празно защото доста изтече а кой знае по път може да е текло още,маслото не съм го гледал ,че бързах за работа,но щом видях лампата да мига просто я изгасих и я върнах обратно в гаража.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш ли газова уредба?
Възможно е и от капачката да е.
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Имаш ли газова уредба?
има да.
- Ivo 1983
На колко хиляди километра са ти мембраните на изпарителя?
Стана малко кръстосан разпит, но няма как
Стана малко кръстосан разпит, но няма как
-
orlin4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
лампата ти мига защото е било ниско нивото на течността
и на мен ми се е случвало 
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега,
провери капачката на казанчето-отдолу има О пръстен/вътре в един канал/. Ако пръстена е скъсан или деформиран охл система не е херметизирана и се получава такова изхвърляне през преливника.Това е най-малкия дявол.
провери капачката на казанчето-отдолу има О пръстен/вътре в един канал/. Ако пръстена е скъсан или деформиран охл система не е херметизирана и се получава такова изхвърляне през преливника.Това е най-малкия дявол.
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера му долях вода лампата спря да мига,проверих маслото беше ок и го изкарах да го покарам.Когат стрелката на темперетурата от лепи вдигнах капака и пипнах маркуча който влиза в радиатора в горната част и тои беше много топъл а стрелката беше на около 70 градуса.
Но теча си продължи.След като го прибрах в гаража стрелката на темперетурата си стоеше нормално в средата ,перките си се пускаха и спираха всичко ок ,но си течеше от преливника.В момента в който се пуснеха перките и започваше да тече.
Но теча си продължи.След като го прибрах в гаража стрелката на темперетурата си стоеше нормално в средата ,перките си се пускаха и спираха всичко ок ,но си течеше от преливника.В момента в който се пуснеха перките и започваше да тече.
- Ivo 1983
А провери ли капачката? Ако имаш познат вземи за проба неговата. Не ми отговори за мембраните на колко хил.километра са?
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo 1983 написа:А провери ли капачката? Ако имаш познат вземи за проба неговата. Не ми отговори за мембраните на колко хил.километра са?
Ами газовата е нова на 2 месеца е,а капачката ще я пробвам довечера ,вчера не се сетих ще взема от пасата на брат ми
Лично според мен проблема е в термостата или главата,по ми се иска да е първото,но в събота ще си каже майстора .
-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Hristo.Cekov написа:Ivo 1983 написа:А провери ли капачката? Ако имаш познат вземи за проба неговата. Не ми отговори за мембраните на колко хил.километра са?
Ами газовата е нова на 2 месеца е,а капачката ще я пробвам довечера ,вчера не се сетих ще взема от пасата на брат ми![]()
Лично според мен проблема е в термостата или главата,по ми се иска да е първото,но в събота ще си каже майстора .
Ако ти е проблемен термостата ще има един от следните ефекти:
- и двата маркуча към радиатора са еднакво топли още преди 85-87 градуса и колата загрява бавно - блокирал термостат в отворено положение и не затваря охлаждащата течност само в малкия кръг до загряване на колата
- колата загрява много бързо, минава 90 градуса, долния маркуч си е студен - блокирал термостат в затворено състояние
Ако са ти проблемни мембраните на изпарителя съм чувал, че мирише на газ като отвориш капачката на антифриза
П.П.: Така като още веднъж прочетох какво си писал според мен не е блокирал затворен термостат и може би или е капачка, или гарнитура.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”