Golf 4 ремонт на скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mp3por
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 ремонт на скоростна кутия

Мнениеот mp3por » Пет 15 юни 2012 19:45

Добър вечер ... случи се така, че на страхотната ми кола се скапа скоростната кутия, обаче от сервиза, който се намира до Пирогов с майстор Жоро, ако го знаете, са много заети, че те са затрупани с аудита и скъпи коли, при което моята нещо остава на заден план. Идеята е ако може да ми препоръчате добри сервизи за нашата марка, където да могат да отворят скоростната кутия скоро, за да се види каква е повредата и да се предприемат нужните действия за набавяне на друга или отремонтирването на сегашната :)

Благодаря предварително :)

ПС: Говоря за София. Колата е трудно подвижна така че ще замоля предложенията да са в София-град :)

ПС 2 : Ако някой го интересува точно проблема - не се включват 1 и 2 скорост, всички останали работят, до колкото когато се превключи на 1 или 2 все едно съм дал на неутрална ... :) Колата е с чип така че най-вероятно е от него :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Golf 4 ремонт на скоростна кутия

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 юни 2012 19:52

mp3por написа: Колата е с чип така че най-вероятно е от него :)

Кажи ми къде ги правят тия чипове само с тях да се трошат кутийте - и съм първи на опашката :lol: По-скоро може да е от това че мотора е 1.6 :lol:
За форумни сервизи се сещам три - niksi в Герман , zfa159 в Овча Купел и Vaskoto 1 - ама не знам кой от тях се занимава с кутий.

tihomir40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihomir40 » Пет 15 юни 2012 20:24

знам един малък сервиз ,само скоростни кутии правят, скоро ходих при тях за съвет, че и моята трудно влиза 1-ва и 2-ра, та ми обявиха цени за сваляне -120 лв. за отваряне и ремонт -150 лв. + части, ако те устройва и не ти е далеко пробвай при тях, намират се в кв. В.Левски , ул Хан Кардам 47 или 49 не съм много сигурен , няма да го пропуснеш

mp3por
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mp3por » Пет 15 юни 2012 22:07

Rabbit_TDI написа:
mp3por написа: Колата е с чип така че най-вероятно е от него :)

Кажи ми къде ги правят тия чипове само с тях да се трошат кутийте - и съм първи на опашката :lol: По-скоро може да е от това че мотора е 1.6 :lol:
За форумни сервизи се сещам три - niksi в Герман , zfa159 в Овча Купел и Vaskoto 1 - ама не знам кой от тях се занимава с кутий.

Мотора е 1.9 TDI 130 bhp първоначално - 10 годишен .... ако това помага :)

tihomir40 написа:знам един малък сервиз ,само скоростни кутии правят, скоро ходих при тях за съвет, че и моята трудно влиза 1-ва и 2-ра, та ми обявиха цени за сваляне -120 лв. за отваряне и ремонт -150 лв. + части, ако те устройва и не ти е далеко пробвай при тях, намират се в кв. В.Левски , ул Хан Кардам 47 или 49 не съм много сигурен , няма да го пропуснеш

Можеш ли да ми дадеш телефон ???

tihomir40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihomir40 » Съб 16 юни 2012 9:32

нямам им телефона

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Съб 16 юни 2012 9:56

mp3por
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mp3por » Съб 16 юни 2012 12:05

tihomir40 написа:нямам им телефона

А доволен ли си ?

pedalchobaba написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=273962

За съжаление кутията вече е свалена от мотора ... освен това колата не е до мен (в гаража де ... :) ), че да мога да го видя това вече ... :X

Знаете ли също така някоя морга, в която да мога да намеря 6 степенна скоростна кутия за Golf 4 2002 130bhp 4x4 на добра цена и в добро състояние ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 юни 2012 17:03

Какво и е толкова непоправимо на тая?

mp3por
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mp3por » Съб 16 юни 2012 21:31

Rabbit_TDI написа:Какво и е толкова непоправимо на тая?

Още нищо не се знае ... в момента само е свалена ... което вече смятам за грешка, защото можеха 1-во да се проверят нещата от темите, цитирани в отговори по - нагоре. :) Тъй като сервиза, в който е, ще се забави, че имат много други коли, затова търся друг, в който по - скоро да могат да я погледнат. :) Когато разбера какво й е, ще съобща, даже и снимки ще сложа ако е нещо интересно :)

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 16 юни 2012 21:35

Може и да ми е малко глупав въпроса, но проверихте ли най напред дали и жилата са здрави, и дали движат механизма ? :beer

mp3por
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mp3por » Съб 16 юни 2012 21:45

6669 написа:Може и да ми е малко глупав въпроса, но проверихте ли най напред дали и жилата са здрави, и дали движат механизма ? :beer

Не е никак глупав въпрос ... за съжаление колата влезе в сервиз веднага след като стана повредата, тоест когато не успях да включа нито 1-ва нито 2-ра, а само от 3-та работеха, на 1-ва и на 2-ра все 1 бях на неутрална, а по-рано през същия ден всичко започна с трудно включване на задна. Само че тогава не знаех за този проблем с жилата и тем подобни и директно на репатрака и в сервиза. После направих тази тема, но докато ми отговориха и аз докато прочета какво са ми отговорили и вече бяха свалили кутията ... Затова в момента не се знае дали всъщност и има нещо или е било в жилата ... въпроса е че свалянето и слагането й са си скъпички, а не ми се рискуват 120 лв, за да се окаже че проблема е в скоростната кутия, обаче пък 150 лв за да я отворят също ще са на вятъра ако се окаже проблем с жилата ... В момента съм пред дилема, все пак смятам да я отворят за всеки случай да я погледнат, обаче от сервиза се бавят много, щот съм с голф 2002, а не RS6 2009+ - ако ме разбирате :) Въпреки това аз имам и една 5-ца, таа ако някога има проблем със скоростите ще знам какво да правя преди да тръгна към сервиза, където явно не са се сетили за тази възможност ... :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 юни 2012 21:50

mp3por написа: за да се окаже че проблема е в скоростната кутия, обаче пък 150 лв за да я отворят също ще са на вятъра ако се окаже проблем с жилата ...

Ти заеби 150-те лева амо такива "умници" дето свалят и отварят "ей така за принципа" кви поразий могат да ти направят :banghead: .

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 16 юни 2012 21:59

И все пак не е късно да провериш жилата и редача :idea:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 юни 2012 22:08

То дет се вика и при свалена кутия нищо не ти пречи да поръчкаш лостовете да видиш дали "влизат" и да източиш маслото за да видиш дали има такова (щото аз друго освен изтекло масло не се сещам дето може да строши тая кутия).
Пък ако някой ти разправя ,че се е счупила от "чипа" го рпати да се ш.....Един случей знам за счупена таквав кутия във форума - ама колегата беше минал 300те коня отдавна ,а ти "бая ляб" има да изядеш до тях :lol:

mp3por
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mp3por » Съб 16 юни 2012 22:42

Rabbit_TDI написа:То дет се вика и при свалена кутия нищо не ти пречи да поръчкаш лостовете да видиш дали "влизат" и да източиш маслото за да видиш дали има такова (щото аз друго освен изтекло масло не се сещам дето може да строши тая кутия).
Пък ако някой ти разправя ,че се е счупила от "чипа" го рпати да се ш.....Един случей знам за счупена таквав кутия във форума - ама колегата беше минал 300те коня отдавна ,а ти "бая ляб" има да изядеш до тях :lol:

Даа само че вие говорите все 1 аз ще правя нещо, а аз няма да мога да го направя ... затова и ви питах за добри сервизи :)

6669 написа:И все пак не е късно да провериш жилата и редача :idea:

Тя като е свалена аз как да го проверя ? те не се ли свалят с нея ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”