Проблем с охладителната с-ма
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с охладителната с-ма
Колеги появи ми се следния проблем: миналата седмица караме по жълтите павета и по светофарите температурата ми минава 90 градуса,излизаме на цариградско там 90-100км/h и поглеждам температурата някаде към 60-70градуса. Скоро си бях сменил антифриза и викам чакаи да видя как е поглеждам в разширителното казанче почти няма нищо. Доливам аз дали са минати и 10км и днеска поглеждам пак почти празно. А лятото сменях водните саединения и не ми е направило впечатление пак да тече,термостата ми е почти нов.
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kолеги днес карах около 15км просто перфектна темперетура ми държи и като се има предвид че често пъти минаваше 5000 оборота
. Огледах за течове-никаде нямаше,единственото което ми направи впечатление е че маркучето на разширителят малко се беше извадило но наитина малко и ме самнява от там да ми се губи течноста. А значи другото което е спада течноста до едно положение някаде до минимум и повече май не мърда. И да попитам нормално ли е когато запаля от ауспуха да излизат капки които ми приличаха на антифриз,или не е и трябва да сменям гарнитурата на главата ?

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Като запалиш е нормално да излиза конденз от ауспуха. Гледай при напълно загрял двигател дали излиза много пара от ауспуха, това е един от признаците на заминала гарнитура на главата. Ако при течноста е до максимума при студен двигател и за 1000к падне на минимума без обаче да пада повече е горе-долу нормално.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”