Висок разход на бензин/газ на Г3-1600/75кс.
- vessonik
- Автомобил: Golf Plus
- Двигател: 1.9 TDI 105 Hp BXE
Висок разход на бензин/газ на Г3-1600/75кс.
Голфът е на 75000км,малко е каран.През лятото разходът на газ беше 8л извън градско и 12л на градско.Сега: разход бензин извън града е 8л/100км.Газ в града 15-16л./100км.Моля за съвет и помощ.Възможна ли е такава голяма разлика?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Висок разход на бензин/газ на Г3-1600/75кс.
vessonik написа:Голфът е на 75000км,малко е каран.През лятото разходът на газ беше 8л извън градско и 12л на градско.Сега: разход бензин извън града е 8л/100км.Газ в града 15-16л./100км.Моля за съвет и помощ.Възможна ли е такава голяма разлика?
До онзи ден имах 20/100 газ. Една настройка на газовата върна нещата в нормални параметри около 10/100 газ. Иди на настройка и се замисли какво си правил напоследък по колата....въздушен филтър?
- ivo8181
- Автомобил: MK 4 GTI
- Двигател: 1.8 TURBO
Re: Висок разход на бензин/газ на Г3-1600/75кс.
колега това е прекалено висок разход за този двигател,имаш нещо невьредvessonik написа:Голфът е на 75000км,малко е каран.През лятото разходът на газ беше 8л извън градско и 12л на градско.Сега: разход бензин извън града е 8л/100км.Газ в града 15-16л./100км.Моля за съвет и помощ.Възможна ли е такава голяма разлика?

- tbs_niki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.
имах г2 със същия проблем
оказа се от ажтоматичния смукач
оказа се от ажтоматичния смукач
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам Г3 1600,75к.с. и при мен е така,преглеждах всичко от което може да се получи този разхот,но уви.... и моя голф харчи 16 зимата и 8 лятото,имам и приятели в същото положение и мисля че това е нормално,особено ако караш на къси разстояния зимата,колата е с автоматичен смукач и неможе да заграе...което влияе много на разхода... на дълго през зимата няма да го имаш този проблем ,когато е заграля колата
прави като мен,зимата наливам и незасичам,защото ме боли глава като видя разхода

прави като мен,зимата наливам и незасичам,защото ме боли глава като видя разхода

- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
stalwart написа:и аз имам Г3 1600,75к.с. и при мен е така,преглеждах всичко от което може да се получи този разхот,но уви.... и моя голф харчи 16 зимата и 8 лятото,имам и приятели в същото положение и мисля че това е нормално,особено ако караш на къси разстояния зимата,колата е с автоматичен смукач и неможе да заграе...което влияе много на разхода... на дълго през зимата няма да го имаш този проблем ,когато е заграля колата
На къси разстояни е нормално 3-4км но за 2-3км трябва да е загрялана 80гр. ако е наред термостата. Така че тая разлика и на термостат може да се дължи. Колкото до автоматичния смукач на мен повече 1100 об в най-големия студ не дига. Лмбда сондата мисля е с подгряване(4 кабела), което помага зимата за по-нисък разход при студен двигател.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами какво да ти кажа колега, според мен разхода ти е твърде висок.
Пък и не забравяйте че температурите не са паднали както трябва още, ще стане и по-студено, 8-9 на сто е нормален разход, а и както ти каза ИвоГ виж и термостата, защото аз моята я карам на къси разстояния, но си качва 80 градуса.Малко като я изчакаш като запалиш, за да може да си загрее и готово.
Според мен ти е доста висок разхода и тр да се погледне от майстор.
Пък и не забравяйте че температурите не са паднали както трябва още, ще стане и по-студено, 8-9 на сто е нормален разход, а и както ти каза ИвоГ виж и термостата, защото аз моята я карам на къси разстояния, но си качва 80 градуса.Малко като я изчакаш като запалиш, за да може да си загрее и готово.
Според мен ти е доста висок разхода и тр да се погледне от майстор.
Милослав написа:...Малко като я изчакаш като запалиш, за да може да си загрее и готово...
Колега не му давай такива съвети.
В книгите за старите руски машини,като съвет дават преди запалване на автомобила да се запалят фаровете, да се изчака малко, да се изгасят и тогава да се запали автомобила и да се остави да поработи на място 5-10 мин.
Но това е отживелица. Във всяка по-съвременна книга или учебник е написано, че автомобила след студено палене не трябва да работи на място, защото тогава има много малко смазване и голямо износване на двигателя. Автомобила загравя в движение с малко подаване на газ. Точно и това се учи и в университета в Русе-специалност ДВГ.
По отношение за високия разход е хубаво да се погледне ангренажния ремък да не е прескочил някой зъб.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”