Проблем!!!Палене на колата след гасене-показва 100c
Проблем!!!Палене на колата след гасене-показва 100c
Привет,колеги!Колата е Г3 гти 115кс ADY!Имам следния казус:Д Карам колата-да речем по интензивно,или към планината и спирам някъде(термостата си показва точно 90c) и гася двигателя!При следващото палене(да речем след 5 мин)термостата показва 100c-след което след няколко сек се връща на 90c?
- rayo_
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1991
Re: Проблем!!!Палене на колата след гасене-показва 100c
За пръв път го забелязвам-а от 2 год я имам
Значи да не се притеснявам?
Значи да не се притеснявам?- rayo_
Да няма защо да се притесняваш.Ако при работещ двигател започне да вдига температури над 110 120 градуса тогава трябва да се притесняваш сега всичко ти е ОК. 
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
rayo_ написа::D Нормално,караш колата интензивно,двигателя се натоварва повече отделя повече топлина.Ти спираш и гасиш двигателя е спира кръговрата на водата как да се охлажда тоя двигател всичко се е загряло и ти му спираш кръговрата като гасиш двигателя след като запалиш почва да върти охладителната течност и температурата пада.Това не е проблем просто като караш по интензивно или на планина като спреш изчакай 1-2 минутки да охлади малко и тогава гасиш двигателя.
А термостата не си ли стои в отворено положение, ако е над 90С примерно...и след това да спадне температурата докато не затвори
- rayo_
vucata написа:rayo_ написа::D Нормално,караш колата интензивно,двигателя се натоварва повече отделя повече топлина.Ти спираш и гасиш двигателя е спира кръговрата на водата как да се охлажда тоя двигател всичко се е загряло и ти му спираш кръговрата като гасиш двигателя след като запалиш почва да върти охладителната течност и температурата пада.Това не е проблем просто като караш по интензивно или на планина като спреш изчакай 1-2 минутки да охлади малко и тогава гасиш двигателя.
А термостата не си ли стои в отворено положение, ако е над 90С примерно...и след това да спадне температурата докато не затвори
Термостата много ясно че стои отворен ама като го няма кръговрата се вдига температурата в двигателя и за 5 минутки както е в случая не може да спадне.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Като угасиш двигатела перката не продължава ли да работи?Това".Ако при работещ двигател започне да вдига температури над 110 120 градуса тогава трябва да се притесняваш" беше яко 

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аъъъ.. бате Мите, не бих разчитал, че нямаш никакви проблеми
Описаните симптоми неприятно гадно ми звучат на въздух в системата...
Я поогледай нивото на антифриза, после пални колата и виж дали няма да имаш балончета в малкото маркучле към разширителния съд.
Ако да - виж свещите как са. Искрено се надявам да нямаш нито една 'чисто нова, неупотребявана', дето антифриза да я е измил
Дано да греша, де!
Описаните симптоми неприятно гадно ми звучат на въздух в системата...
Я поогледай нивото на антифриза, после пални колата и виж дали няма да имаш балончета в малкото маркучле към разширителния съд.
Ако да - виж свещите как са. Искрено се надявам да нямаш нито една 'чисто нова, неупотребявана', дето антифриза да я е измил
Дано да греша, де!
ами още сега ще слезна да ги видя свещите!
Резултатът е следния:антифризът е малко под минимума-огледах маркучите и като натиснах единия-направо си тече от там:
свещите са сухи-но върховете са им черни(не знам какво означава това)
и днес един колега ми каза че като сменям и отзад гърми(разбирасе като я режа)
Както винаги колегата от Пловдив цели десятката
Резултатът е следния:антифризът е малко под минимума-огледах маркучите и като натиснах единия-направо си тече от там:
свещите са сухи-но върховете са им черни(не знам какво означава това)
и днес един колега ми каза че като сменям и отзад гърми(разбирасе като я режа)
Както винаги колегата от Пловдив цели десятката

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хмм... честито!
Този точно маркуч е спрян от производство по-по-миналата година и е изчерпан в складовете на VW.
Разбира се - проверката беше за моето 2Е, но мисля, че са еднакви...
Варианта е покупка от СекФом )до хотел Ленинград), където е китче от маркучи и пластмасова снадка.
Притесненията ми бяха, че снадката ще намали дебита на водата - вече 2 години нямам грижи в тази насока
Черните свещи би трябвало да означават по-богата смес
Разбира се - проверката беше за моето 2Е, но мисля, че са еднакви...
Варианта е покупка от СекФом )до хотел Ленинград), където е китче от маркучи и пластмасова снадка.
Притесненията ми бяха, че снадката ще намали дебита на водата - вече 2 години нямам грижи в тази насока
Черните свещи би трябвало да означават по-богата смес
Благодаря-супер още утре отивам да проверя!Иначе съм пуснал тема за купуване!Ами като не губя мн антифриз-защо го прави този номер???защото има въздух в системата ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”