температурата на водата извън градско седи на 90 г но градско качва до 105-110 може ли да е от не отварящ термостат
температура на масло голф 3 2е
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
температура на масло голф 3 2е
колеги каква температура на маслото държат вашите 2е мотори
днес на магистралата при темепратура на водата 90 г по показания на таблото с чисто нов датчик на тройника
температурата на маслото варираше между 96-100 градуса при скорост между 80-120км/ч
температурата на водата извън градско седи на 90 г но градско качва до 105-110 може ли да е от не отварящ термостат
Re: температура на масло голф 3 2е
Нормална е тази температура за маслото.
Последна промяна от lino__ на Нед 03 юни 2012 7:27, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
96-100 градуса при скорост между 80-120км/ч, тука нямаш яд.
За водата е малко на кантар: виж топли се цялата пита на радиатора, перки тръгват ли отпред и двете и т.н.
Пардон, две с ремък са ако има климатик.
За водата е малко на кантар: виж топли се цялата пита на радиатора, перки тръгват ли отпред и двете и т.н.
Пардон, две с ремък са ако има климатик.

-
orlin4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
зависи и на колко километра ти е маслото - на мен в града ми държи 98-100, а извънградско 92-94
има значение и на какво караш аз съм на газ, а да и на магистрала температурата на водата ми пада на 75-80 термостата бачка без отказване, перката ми се включва веднага щом стрелката се опита да подмине 90 градуса което не значи че температурата на водата в този момент е малко над 90
има доста теми за това как датчиците се произвеждат така че да няма отклонение на стрелката при промяна на водата в малки граници за да не се шашка водача а най сигурния начин както пише в тези теми е котлона и мериш 
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
мериш температурата на водата с термометър боцнат някъде по питата горе примерно,110 градуса на водата не е добре...
- basata-user
- Контакти:
при 90 градуса тръгва само парва степен завърти и спира като отиде кам 100-110 не включва 2 степен
като пусна климатика 2-ра степен работи 
предишния мотор беше 1.8 аам сега е с 2е радиатора е с две перки защото има климатик заводски дали не му е малак този радиатор и затова да загрява така
предишния мотор беше 1.8 аам сега е с 2е радиатора е с две перки защото има климатик заводски дали не му е малак този радиатор и затова да загрява така
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Първа степен трябва да му стига,за да охлади и въобще не трябва да стига тези градуси при тези външни условия.Ако му е малък радиатора,трябва да се държи по следния начин - тръгва 1-ва и върти,върти,върти,после без 1-ва да е спряла,тръгва втора.Предвид,че 1-ва спира,значи радиатора се охлажда,а двигателя не и явно не постъпва достатъчно топла вода към радиатора - термостат. Смени си термостата с оригинален,понеже евтините са въпрос на шанс,аз сменях 3-4 при мен и чак 5-тия работеше както трябва.Прежалваш едни 70лв за оригинален и забравяш за проблемите с термостата.
Радиатора на ААМ и 2Е с климатик,е напълно един и същи,голям

Радиатора на ААМ и 2Е с климатик,е напълно един и същи,голям

- basata-user
- Контакти:
има и вероятност водната помпа да е сдала багажа защото е малко шумна
тия дни я вкарвам в бокса мерси за бързите отговори
- Iezekil
точно за цената на термостата не съм съгласен с колегата зфа,зимата се начетох на постове как марковите термостати от по 40 до 60лв държат висока темп.И за да не си изневеря ще се почетвъртя.По-лесно се сменя дефектен термостат от 14лв.,отколкото дефектен такъв от 70.
- zfa159
- Контакти:
Аз говоря за оригинален термостат от Порше ,не за "скъп" ,понеже и Бер за 13лв,го продават на места за 55,ама си е същото менте,което не става за нищо
.Има една единствена причина оригиналния термостат да държи по-висока температура и тя е, че таблата не мерят вярно. Евтините термостати обикновено отварят по-рано,защото са неточни и тогава температурата на таблото заковава 90 градуса, реално е няма и 80 и всички са доволни,понеже колата видиш ли работи чудесно.Като се сложи обаче нормалния термостат,който работи като хората,нещата се променят - температурата се движи в диапазон 88-95 градуса (на 95 тръгва 1-ва степен на охлаждането) и таблото започва да мери примерно 100 градуса и всички викат "олеле,термостата не отваря на време
" .Хванете един точен термометър и си поиграйте да видите колко грешно мерят таблата 
Оригиналния термостат е нещо велико - колата загрява почти 2 пъти по-бързо дори зимата и си кове температурата точно,къ6дето и е мястото (какво показва таблото,не го приемам въобще за аргумент,че термостата видиш ли не е читав
).

" .Хванете един точен термометър и си поиграйте да видите колко грешно мерят таблата Оригиналния термостат е нещо велико - колата загрява почти 2 пъти по-бързо дори зимата и си кове температурата точно,къ6дето и е мястото (какво показва таблото,не го приемам въобще за аргумент,че термостата видиш ли не е читав

- basata-user
- Контакти:
ми да взема да меря температурата колко реално градуса е и колко показва на таблото за да видя дали няма разлики
термостата е Бер
- Iezekil
не искам да влизам в спор с теб,но да слагаме таблата под един общ знаменател,а термостатите под друг-не така.Да,прав си че има разлика между скъп и оригинален.И до там.
Не може по данни моя мотор да отваря на 85гр.а,на оригиналния термостаТ да пише 87.И понеже не трябва да са общи приказки,ще говоря с факти.
Слагам термостат за 14лв,даже не погледнах марката му.По табло колата държи 90гр,перката се включва на 92-3.Значи таблото си показва вярно,термостата също бачка коректно.95 градуса съм държал зимата на дълго в големите студове,но обяснението е логично.
В този ред на мисли ако допуснем,че може да случим на некоректен термостат,аз лично ще съм по-доволен да отваря по-рано,от колкото да ми държи по-висока температура и да го мисля и следя постоянно.И не знам как ще прежаля примерно още едни 70 лв,като за тея пари ще купя 5 термостата... или пък как ще се примиря да карам на 100 градуса,щото видиш ли съм дал толкова пари...
пп.Това за меренето ти го писах още вчера/към автора/
Не може по данни моя мотор да отваря на 85гр.а,на оригиналния термостаТ да пише 87.И понеже не трябва да са общи приказки,ще говоря с факти.
Слагам термостат за 14лв,даже не погледнах марката му.По табло колата държи 90гр,перката се включва на 92-3.Значи таблото си показва вярно,термостата също бачка коректно.95 градуса съм държал зимата на дълго в големите студове,но обяснението е логично.
В този ред на мисли ако допуснем,че може да случим на некоректен термостат,аз лично ще съм по-доволен да отваря по-рано,от колкото да ми държи по-висока температура и да го мисля и следя постоянно.И не знам как ще прежаля примерно още едни 70 лв,като за тея пари ще купя 5 термостата... или пък как ще се примиря да карам на 100 градуса,щото видиш ли съм дал толкова пари...
пп.Това за меренето ти го писах още вчера/към автора/
- zfa159
- Контакти:
Ами и аз не искам да спорим,само си коментираме,нищо лично не влагам в това,споделям си мнението,което имам на базата на това,което съм видял и знам
.Когато термостата отваря по-рано,обиконовено не отваря до край,а спира по средата (доста характерно за тези,неоригиналните,без оглед на цената им).Тогава всичко е чудесно,понеже си караш,както ти описваш и колата държи примерно макс. 90 градуса, обаче един хубав ден натоварваш колата по-сериозно и навън е 45 градуса и започва да грее като бойлер,защото термостата се е отворил още на 80 градуса,ама примерно до средата и повече не иска,дори на температури от сорта на 100-110,това им е проблемът,че просто не се движат както трябва и спират когато и където си искат
.
Да, ти смяташ, че за 70лв би сменил 5 евтини термостата, ама ако си сложиш цена за труд в сервиз за 5 броя термостат по 14лв + 5 броя смени,спрямо един брой термостат за 70лв и един брой смяна,нещата добиват съвсем друг смисъл.Ок, ти ще кажеш, че сам ще си го смениш 5 пъти, добре, ще се съглася, ама времето, което хабиш, ако го обърнеш във финансова сметка, пак ще е същото, защото времето, което си се трудил, струва някакви пари все пак.
За таблата е дълга и сложна тема - те са толкова архаични,че при -20 и при +20 градуса,заради температурните коефициенти на прибора,който показва температурата,таблото показва с поне 10 градуса разлика,така че там няма как да говорим за точност за което и да е табло, защото дори да мери перфектно в даден момент от време, то при промяна на околната температура на таблото с 30 градуса (примерно колата загрее,пуснал си парното на 6 и в таблото е станало 55 градуса, заради крушките и цялата електроника,дето топли вътре), ще показва вече друга стойност, различна от реалната. Този датчик е там, за да показва горе-долу какво се случва и дали си на 90 градуса +/-10 грдуса или на 110 +/- 10 градуса, никой не е искал от него да бъде точен и да, Ханс определено доста добре е справил - никак не е точен
.
Лично аз препоръчвам на хората да си слагат само оригинални термостати,защото съм сменял няколко пъти по 3-4 евтини на един и същи човек в разстояние от 1 седмица (на мен си също съм сменял 3 броя,чак 4-тия заработи горе-долу като хората).Причината е,че нито един човек (от поне 50 човека) не се е върнал да каже "новия ми оригинален термостат не работи добре и колата прегря или колата не иска да загрее" .Всичките казват,че колата си загрява доста по-бързо от преди и лятно и зимно време и стрелката никога не се мърда по-ниско от 85-90 и не минава над 100 (а преди е седяла на 70 или пък на 110,според зависи).Аз съм такъв човек,че една марка,издъни ли се дори с една единствена бройка,спирам да работя с нея,защото не знам дали няма да стане масово явление (някой преместил завода някъде и омазали марката).Съответно нямаше да седя да хваля тези термостати,защото определено не харесвам Порше и определено не искам да ги хваля и да ги изхранваме,ама с ръка на сърцето мога да кажа,че термостатите им наистина си вършат работата,както трябва
Да, ти смяташ, че за 70лв би сменил 5 евтини термостата, ама ако си сложиш цена за труд в сервиз за 5 броя термостат по 14лв + 5 броя смени,спрямо един брой термостат за 70лв и един брой смяна,нещата добиват съвсем друг смисъл.Ок, ти ще кажеш, че сам ще си го смениш 5 пъти, добре, ще се съглася, ама времето, което хабиш, ако го обърнеш във финансова сметка, пак ще е същото, защото времето, което си се трудил, струва някакви пари все пак.
За таблата е дълга и сложна тема - те са толкова архаични,че при -20 и при +20 градуса,заради температурните коефициенти на прибора,който показва температурата,таблото показва с поне 10 градуса разлика,така че там няма как да говорим за точност за което и да е табло, защото дори да мери перфектно в даден момент от време, то при промяна на околната температура на таблото с 30 градуса (примерно колата загрее,пуснал си парното на 6 и в таблото е станало 55 градуса, заради крушките и цялата електроника,дето топли вътре), ще показва вече друга стойност, различна от реалната. Този датчик е там, за да показва горе-долу какво се случва и дали си на 90 градуса +/-10 грдуса или на 110 +/- 10 градуса, никой не е искал от него да бъде точен и да, Ханс определено доста добре е справил - никак не е точен
.Лично аз препоръчвам на хората да си слагат само оригинални термостати,защото съм сменял няколко пъти по 3-4 евтини на един и същи човек в разстояние от 1 седмица (на мен си също съм сменял 3 броя,чак 4-тия заработи горе-долу като хората).Причината е,че нито един човек (от поне 50 човека) не се е върнал да каже "новия ми оригинален термостат не работи добре и колата прегря или колата не иска да загрее" .Всичките казват,че колата си загрява доста по-бързо от преди и лятно и зимно време и стрелката никога не се мърда по-ниско от 85-90 и не минава над 100 (а преди е седяла на 70 или пък на 110,според зависи).Аз съм такъв човек,че една марка,издъни ли се дори с една единствена бройка,спирам да работя с нея,защото не знам дали няма да стане масово явление (някой преместил завода някъде и омазали марката).Съответно нямаше да седя да хваля тези термостати,защото определено не харесвам Порше и определено не искам да ги хваля и да ги изхранваме,ама с ръка на сърцето мога да кажа,че термостатите им наистина си вършат работата,както трябва

- Iezekil
отиваме от крайност в крайност....не е казано,че точно 5 пъти ще се сменя.Аз го смених веднъж.Няма и да коментирам кво значи "оригинален"за 20 годишна кола.Просто по моята логика да дадеш 10% от стойноста на автомобила си/твоя в случая/за термостат е прекалено..
Но всеки си решава за себе си,далече съм от мисълта да правя пропаганда на китайските части

Но всеки си решава за себе си,далече съм от мисълта да правя пропаганда на китайските части

- zfa159
- Контакти:
Оригинален значи да има щампите BBT / BTO VW / Audi и да е от Порше
.Няма значение,че колата е на 20 години,термостата,за който говорим,се използва в някои двигатели на Голф 2,Голф 3,Голф 4,някои двигатели на Пасат В2,В3,В4,В5,В5,5,В6,Шаран,Туран и т.н. и никога не съм попадал на такъв, който да е по-дърт от 2009-та година (т.е. иде реч да е "пресен" ).
Иначе ясно - за 20 годишна кола,обикновено можеш да си купиш оригинална част на поне 15,защото не се правят от много време и седенето я е износило достатъчно,ама в случая с термостата,той се прави до ден днешен,защото се използва в доста по-нови коли и се "харчи"
За стойността на колата е относително и според възможностите, човек си преценява какво да си купи.Има Голф 3-ки за по 20 000лв, както и Пасат-и за по 25-30 000лв на 20 години и си зависи от собственика.Аз само споделям опит кое как работи и кое бих използвал аз,като всеки сам си преценява какво му е по джоба и какво иска да си купи.Аз се прецаках собственоръчно - 4 смени на термостати от по 15-20лв (BEHR,Vernet,Wahler и т.н.) и накрая последния евтин проработи горе-долу прилично и го търкалям 3-та година (не,че пак не е за смяна,понеже извън града ще от нов съм си на 75-80 градуса,ама пак върши някаква работа,по-добре е от предните 3
).Съответно при следващата смяна е ясно - ще взема оригинален и ще забравя за проблемите с термостата.Същото важи и за някои мои клиенти - слагаме нов,който са взели от някъде, работи 2-3 седмици и умре,сменяме го пак с друг евтин,изкара няколко дни и пак умре, накрая им омръзва и си взимат оригинален,ама вече са си платили 2-3 смени и 2-3 термостата и финансово са се прецакали.След такъв горчив опит,нямам как да не защитавам оригиналните термостати и да не храня евтините
.Същата схема е особено болезнена за 2.5 TDI, примерно, защото термостата седи зад ангренажа и ако си представиш един Пасат В5 с 2.5 ТДИ, как разглобяваш дори само 2 пъти всичко,за да смениш дефектното менте,ще се застреляш ритуално (поне 100-150лв е труда да се разглоби тази предница и да се махне ангренажа на V6-ка...).Иначе ми е ясно, че 70лв за термостат са ужасно много пари, защото някои хора изкарват толкова пари за цяла седмица...

Иначе ясно - за 20 годишна кола,обикновено можеш да си купиш оригинална част на поне 15,защото не се правят от много време и седенето я е износило достатъчно,ама в случая с термостата,той се прави до ден днешен,защото се използва в доста по-нови коли и се "харчи"
За стойността на колата е относително и според възможностите, човек си преценява какво да си купи.Има Голф 3-ки за по 20 000лв, както и Пасат-и за по 25-30 000лв на 20 години и си зависи от собственика.Аз само споделям опит кое как работи и кое бих използвал аз,като всеки сам си преценява какво му е по джоба и какво иска да си купи.Аз се прецаках собственоръчно - 4 смени на термостати от по 15-20лв (BEHR,Vernet,Wahler и т.н.) и накрая последния евтин проработи горе-долу прилично и го търкалям 3-та година (не,че пак не е за смяна,понеже извън града ще от нов съм си на 75-80 градуса,ама пак върши някаква работа,по-добре е от предните 3

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”