Колегин някой може ли да ми каже каква точно е ролятана тези 2 букси, знам само че кафяво/черния кабел отива до реле номер 61 което до тази вечер мислех че е за бензинова помпа но сега прочетох на другои място че е за потгрев на колектора. Става въпрос за мк2 което незнам с какъв код на мотора е било знам само че е иало нещо като комп с 5-6 пина.... също ако някой може да ми даде схема за връзването на това горепосоченотореле че да разбера начина му на работа...
http://butsefal.snimka.bg/automobiles/zadachka.683898
П.П....скорощеимам идругивеъпроси
въпрос за инсталация на мк2
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: въпрос за инсталация на мк2
Здрасти колга, отиваш на www.data.bg и търсиш потребител на име trabster в папката VW ще намериш схема с ел инсталацията на Г2 и доста други неща за VW. Това е моя акаунт но за съжаление от Лондон немога да го видя да ти дам направо линк към файла. Успех, ако не го намериш кажи ще се опитам да до издиря на компа ми в БГ.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Буксите са част от инсталацията на 2E2. Едната е за термовременния клапан, другата за ел. клапана за ППХ.
Третата вероятно е за комутатора, но направи снимка за по-сигурно.
Третата вероятно е за комутатора, но направи снимка за по-сигурно.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
Третата букса ако не се лъжа беше с 3 крака и всичките отиват на "ЕКУ"-то или както там е правилнода се нарече... Ще позная ли ако предположа че за термовременния клапан буксата е тази с кафяв/черен и бял/черен кабели... предположението ми се поражда от там че кафяво черния кабел отива на крак "sas" на реле с номер 61.. което все още не ми е ясно как работи...
по средата на коша от към купето ми излиза един кабел около квадрат и половина -или 2 с разцветка Червен/бял... той пък аджеба за какво е ....
.....абе като цяло много ми е мътна работата в някои отношения като например това от къде взима сигнал (от кой крак на бушониерата) иаа как точно се ръководи потгрева на таралежа (всмукателния колектор)...
това 2Е2 с каква бензинова помпа работи (ел или механична)..
Колега Glove като цъкна на някой от документите известно време се мъчи дами гиотвори и след това ми казва че иманекъв проблем със отварянето на ПДФ-а..
П.П. едно въпросче малко в страни от електриката: Потопяемите бензинови помпи подкачваща за мк2 и нагнетателни за мк3 еднакви ли са като корпус - въпроса по конкретно е такъв мога ли да вкарам бензинова помпа от ААМ (която е създадена за голямата кошница на мк3 в малката кошница за малката гърловина на мк2...
по средата на коша от към купето ми излиза един кабел около квадрат и половина -или 2 с разцветка Червен/бял... той пък аджеба за какво е ....
.....абе като цяло много ми е мътна работата в някои отношения като например това от къде взима сигнал (от кой крак на бушониерата) иаа как точно се ръководи потгрева на таралежа (всмукателния колектор)...
Колега Glove като цъкна на някой от документите известно време се мъчи дами гиотвори и след това ми казва че иманекъв проблем със отварянето на ПДФ-а..
П.П. едно въпросче малко в страни от електриката: Потопяемите бензинови помпи подкачваща за мк2 и нагнетателни за мк3 еднакви ли са като корпус - въпроса по конкретно е такъв мога ли да вкарам бензинова помпа от ААМ (която е създадена за голямата кошница на мк3 в малката кошница за малката гърловина на мк2...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
butsefal написа: .....абе като цяло много ми е мътна работата в някои отношения като например това от къде взима сигнал (от кой крак на бушониерата) иаа как точно се ръководи потгрева на таралежа (всмукателния колектор)...
По първия въпрос - имаш реле на бушониерата, което взема сигнал от датчик, който при определена температура на антифриза отваря верига и прекъсва сигнала към въпросното реле, което пък подава напрежение на подгрева.
По втория - карбураторните двигатели на ФВ са с механични помпи, работещи на 0.3бар ако не се лъжа. Аз карам моя карбуратор с ел.помпа, не е невъзможно с такава, но не е много желателно сякаш (заради игления клапан и поплавъка в камерата на карба).
Като гледам в гаража, май си със старата инсталация, позната като ЦЕ1, ще хвърля едно очо на книгата и ще ти кажа кое ти е релето за подгрева

- butsefal
- Контакти:
релето най вероятно е с номер 61 и е от допълнитеклните въпроса е как работи този потгрев когато няма допълнителнои реле (допреди година и половина голфета ми бшпе с 2е3 и нямаше допълнителни релета ...
- butsefal
- Контакти:
ха сега открих из мойте документи каквито имам че на релето с позиция номер 2 има изход за потгрева на колектора въпроса е какъв точно е принципа на товареле, на кой крак на релкето от куде идва сигнала, и какво става с останалите крака...
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Реле 61 е за ППХ и управлява ел. клапана на карбуратора. Не го слагай на позиция 2 на бушониерата, не му е там мястото.
- butsefal
- Контакти:
anrus написа:Реле 61 е за ППХ и управлява ел. клапана на карбуратора. Не го слагай на позиция 2 на бушониерата, не му е там мястото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”