VW Bora 2.3 V5 проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tonkataa
Автомобил:
Двигател:

VW Bora 2.3 V5 проблем

Мнениеот tonkataa » Сря 13 юни 2012 21:15

Здравейте приятели, имам следния проблем. Карам VW Bora 2.3 V5 като наскоро мотора почна да губи мощност и не може да се форсира както трябва. На компютърната диагностика показа, че бобината,кабелите за свещи и датчика на разпределителния вал са за смяна. Смених всичко от изброеното което написах, че дори смених и свещите. Разбира се преди да сменя бобината и кабелите за свещи мотора доста тресеше, а сега почти се стабилизира вече. След като смених и датчика пак я качих на диагностика за да изтрия като дадена вече грешка датчика, но колкото пъти и да я трия тя пак се появява и така самия датчик в момента не работи както трябва и мотора все още няма пълна мощност.До колкото знам точно този датчик играе голяма роля за мощността на мотора.В момента все едно просто компютъра няма връзка със самия датчик понеже колкото и да го трия като грешка пак се появява. Дали не е просто някоя прекъсната жица или кабел свързващи го с компютъра или пък някоя букса,защото не знам вече и аз. А ако става на въпрос компресията е на 6 :D Всяко едно мнение по въпроса ще ми е добре дошло :)

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: VW Bora 2.3 V5

Мнениеот Glove » Чет 14 юни 2012 23:55

Първо добре дошъл във форума!!
проблема ти може да е и от самия датчик и от кабелите до компютъра. Първо провери дали връзката от датчика до компютъра е наред след това ако там всичко е наред значи датчика не е правилния, или не е читав. Потърси Vit_autosofia от форума може да успее да ти помогне.
Иначе си прав когато компа не чете нищо за този датчик колата е спъната и няма да има мощност.

tonkataa
Автомобил:
Двигател:

Bora V5 комутатор

Мнениеот tonkataa » Пон 18 юни 2012 19:37

Приятели изгорял ми е комутаторът на VW Bora 2.3 V5. Нов струва 700лв. :( Моля ви кажете ако знаете някоя морга в София където мога да го взема по-евтин понеже в повечето морги нямат, защото 700лв. са твърде много :( Или ако знаете някой сайт за части втора ръка.

Потребителски аватар
Ivan Cholakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivan Cholakov » Пон 18 юни 2012 19:45

Има и по 360 лв. някъде, френски, не се сещам за марката, нещо с 'Т'.
С отстъпка ще ти дойде под 300 лв. За втора употреба, трудна работа. Моргите не са пълни с такива коли, за жалост. Успех!

zelme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelme » Вто 19 юни 2012 13:29

ще ти дам един номер на човек, които има голф 4 2.3 V5 и го продава на части 0888524723

:wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”