Проблем със шибидаха голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
malmsteen87
Автомобил:
Двигател:

Проблем със шибидаха голф 3

Мнениеот malmsteen87 » Нед 17 юни 2012 22:54

Здравейте колеги от известен период имам проблем с люка на голфа. Отваря се само нагоре, няма проблем, но при затварянето трябва да бутна левият носач. Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема?

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Re: Проблем със шибидаха голф 3

Мнениеот Pokerstars » Пон 18 юни 2012 11:22

Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със шибидаха голф 3

Мнениеот Mbass » Пон 18 юни 2012 11:31

Проблемът ти е в счупен ляв водач, колега, като на 99% от всички ни.
Ето я моята тема преди месец като го оправях моя - viewtopic.php?f=5&t=325895

Можеш да разглобиш всичко и да пробваш сам да си ремонтираш шибедаха - аз си пропилях 1 ден, като накрая се оказа, че ми е разбит целият ляв механизъм, не само водача, но при теб ако е само водача, може да пробваш.
Пробиваш по 1 малка дупчица на водача и на счупената част и ги връзваш с тънка стоманена тел или нещо друго.
А проблемът за счупването са едни гумички на водача, който отключва, за да тръгне назад шибедаха - с времето си тази лявата се износва - при мен дясната си беше като нова, а лявата изтънена много и така този водач стои повече нагоре и в 1 момент се засрещат и се чупи. Всичко това ще го видиш като го свалиш. Елементарно е според мен и е напълно излишно да давате по 50-100лв. за труд. Ако имаш въпроси питай, ако искаш мога да ти снимам моя водач как го ремонтирах, само да не съм го попилял някъде в гаража. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”