проблем с оборотите на 1.6i 101кс

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

проблем с оборотите на 1.6i 101кс

Мнениеот Ludia » Сря 01 мар 2006 19:06

приятели, от няколко дена оборотите ми правят номера.като изключа от скорост, стрелката на оборотомера,пада до 200-300об/мин и после се вдига до 900, и понякога лампите за маслото и зареждането-присвяткат-т.е е пред загасване.а често и гасне.така е и при топла и при студена.имам и газ(за съжаление :cry: ) и е същото.преди време ходих на компютърна диагностика, понеже на бензин не можеше да поеме добре и не вървеше.майсторите включиха техниката и изтриха 2-3 грешки, като казаха че причината не е в тях и че не са фатални.а единственото което разглобиха беше някаква платка на въздушната тръба, след въздушния филтър, и я почистиха.и казаха че това е причината.и за цялото това "усилие" ми взеха близо 40лв.
моля, някой от вас ако знае каква е причината, и как да я отстраня да сподели :wink:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 01 мар 2006 19:10

тая така наречена "платка" струва към 1300лв :idea: аз лично не бих дал на никой газаджия да я пипа. Това ти е дебитомера. Ако той се е преебал...

Последна промяна от evgenyh на Сря 01 мар 2006 19:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 01 мар 2006 19:10

мога да я погледна-трябва да се координираме обаче...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 01 мар 2006 19:17

знаех си че Васко ми е решението! :lol: въпреки че не се познаваме :lol:
ще се радвам да се запознаем... :lol:
продължавам на лс

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 01 мар 2006 20:12

и все пак, ако някой има идея какво може да е, нека сподели :wink:

Потребителски аватар
Golfstrom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfstrom » Сря 01 мар 2006 21:40

Преди да продължиш да плащаш и ако, имаш желание разбира се,опитай следното:

-свали пластмасовата тръба между въздушния филтър и дроселната клапа

-сега имаш достъп до самата дроселна клапа

-почистваш старателно с разредител до метал цялата мръсотия около леглото и самата клапа от двете и страни.

-възтанови въздухопровода

-разкачаш акумолатора за 10 мин.

-палиш и загряваш двигателя до включване на перката на радиатора.Така дроселната клапа ще се самоадаптира

Моят голф е със същия двигател. Това май че е сервизна процедура.

Успех

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 03 мар 2006 7:42

вчера отворих въздушния филтър, понеже се сетих че съм изминал 10хил км , и е време да сменявам масло и филтри.като покарах малко с отворен капак на въздушния филтър, не ми направи проблем.после хванах и направих 5-6 срязвания с нож по филтъра, за да улесня влизането на повече въздух, докато сменя филтъра.мисля че това се оказа причината за моите опасения.днеска ще я покарам и ще си проличи как е :wink:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 03 мар 2006 9:36

Кога ти е рождения ден да ти дам 10 лв за нов въздушен филтър?
Дал си 40 лв да експериментират с дебитомера ти :beat_butt2 а не си сменил въздушен филтър? :dontknow:
Тези газаджий са за линчуване - май много "майстори" обичат да си играят с дебитомера. Като отида с ГТИ-то на диагностика и на него все налитат да му го "погледнели" :rocketwhore

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 03 мар 2006 17:16

Sunny написа:Кога ти е рождения ден да ти дам 10 лв за нов въздушен филтър?
Дал си 40 лв да експериментират с дебитомера ти :beat_butt2 а не си сменил въздушен филтър? :dontknow:
Тези газаджий са за линчуване - май много "майстори" обичат да си играят с дебитомера. Като отида с ГТИ-то на диагностика и на него все налитат да му го "погледнели" :rocketwhore

приятелю, на 6 юни имам рожден ден,ще ти звънна като наближи за да можеш да ми дадеш 10 лв.
а аз ще ти дам 20 за очила
написах че дебитомера ми го сваляха когато бях на сервиз, понеже не вървеше добре на БЕНЗИН преди 1 месец, и като го почистиха се оправи.не са били газаджии, а сервиз на БОШ.вкючиха към компютъра лаптоп, за да разберат, от къде е проблема.току-що се връщам от магазина с нов филтър за 16 лв(ще ти дам бележката да я осребриш)
аз ако знаех че е от филтъра мислиш ли че щях да пиша цяла тема?
това го установих снощи, монеже ти не написа къде е причината по-рано, и трябваше аз да да си блъскам главата сам.
благодаря все пак,ийде и със здраве :wink:
може :lock:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Съб 16 дек 2006 19:53

Темата е отминала доста отдавна, и съжалявам че я разбутвам, но имам същия проблем. Като взех колата и смених ремаците и филтрите (въздушния, за климатика, и на бензина)? Проблема е на лице. От какво друго може да е? :roll:
Благодаря!

Извинявам се пак че съживявам тема от преди 9 месеца

lucho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucho » Вто 19 дек 2006 12:58

На мен ми регулираха някаква клапа, така че оборотите да падат по-бавно - примерно първо рязко до 1000, след това за 2-3 секунди падат до 800. Иначе падаха рязко до 500-600, и после се вдигаха - ама ми казаха, че така не било редно.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Вто 19 дек 2006 15:22

Колеги и при мене беше така само че на г2 1.8 ,но всичко това се появи при мен в момента когато сложих газ.Много майстори я правиха но....,докато един ден не чух рекламата на "GAZ DOCTORS" това е един от най-добрите газ сервизи в София намирасе на обелски път/караш по Ломско шосе посока Била,подминаваш я и малко по надолу при безиностанцията на Лукойл завиваш в ляво,намирасе 5 метра по надолу от дясната страна/.При мен проблема беше в това че цялата газова инсталацич не ми беше сложена като хората и това момче Ники се казва/0884747880/оправи всичко и колата заспа и ми взе само 35лв.Много съм доволен от неговата работа.Ако искаш обади му се и се консултирай с него!!!
Ако проблема не е при теб не същия извинявам се :oops: .
Надявам се да съм ти бил полезен!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”