Задна чистачка на голф 3 с машинка от поло 6n ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Задна чистачка на голф 3 с машинка от поло 6n ?

Мнениеот zylmishok » Пет 22 юни 2012 22:52

Въпроса ми е дали машинката от задната чистачка на поло 6n може да се "намести" в голф 3.
Успях за малко да разгледам едно поло и ми се стори същата машинка или по малка,но рамата за която се хваща машинката ми се видя същата като на голф-а.
Идеята е ,че на полото, което гледах машинката прави пълен оборот ( 180 градуса ) върху прозореца,а моята прави 2/3-ти.
Може и от някой друг модел на VW да става,за тройката не съм се заглеждал.
Някой има ли опит с това ?

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Re: Задна чистачка на голф 3 с машинка от поло 6n ?

Мнениеот slaveiko67 » Съб 23 юни 2012 0:16

На моето Поло монтирах машинка от Голф-3.Съвпада захващането за планката към капака,но от Голфа е с по къса ос за чистаката,та се наложи леко преправяне на рамото на чистачката.При теб би трябвало да е обратното-оста ще излиза повече от стъклото и може би като пуснеш рамото на чистачката ще има разминаване в позицията на чистачката спрямо стъклото.Но мисля,че ако се подложат дистанционни шайби при монтажа на моторчето към планката на капака,ще се намери оптималния вариянт с позиционирането на чистачката спрямо стъклото.Според мен ще стане,но трябва да се въоръжиш с търпение и...сглобяване и разглобяване...и те така! :beer

Потребителски аватар
zylmishok
Автомобил:
Двигател:

Re: Задна чистачка на голф 3 с машинка от поло 6n ?

Мнениеот zylmishok » Съб 23 юни 2012 0:32

Да разбирам,че шлиците на рамото и захр. бускса са еднакви.Само трябва моторче да намеря ? Забелязал ли си голфовата машинка дали прави оборота по бързо или бавно ? Със различна дължина е рамото и съответно и площта която покрива.Или разликата е само в раздатката вътре ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”