Дебитомер 1.8t AGU ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Дебитомер 1.8t AGU ?

Мнениеот feniksgod » Чет 21 юни 2012 9:13

Значи пускам темата малко от рано, но все пак да споделя, и да чуя мнения. На диагностика ми дава грешки - температурен датчик и дебитомер(...и подгрев на огледалата ама това няма връзка). Тези дни ще купя спрея за почистване на дебитомери и ще го чистя, НО чета ли чета аз темите във форума и точно моя проблем маи никой го няма. Проблема е следният потегляш си нормално на първа, БЕЗ ГАЗ обаче, и колата почва да тресе и забива муцуна, все едно и набиваш спирачка, не гасне, но оборотите играят, падат под 1000 доста, и така си продължава, пипаш педала на газта и всичко е ОК.
Като чета другите колеги, нямам техните проблеми ? Нито ми се замисля колата при ускорение, нито като връщам газ или слагам по-ниска предавка ми придърпва, нито на едно място мени обороти, пали от първият път и доста по-лесно от V5-така на баща ми.
Като почистя дебитомера ще пиша дали проблема ми се е оправил, защото явно аз съм първият с такъв проблем :oops: .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Дебитомер 1.8t AGU ?

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 21 юни 2012 10:00

Пиши номера на грешката.На мен ми звучи като пробив по въздушните пътища от които дърпа по малко въздух и бърка сместа на празен ход.Дебитомера на празен ход трябва да дава някъде 3-4 единици.

masterixx
Автомобил: Touran
Двигател: BSX 2009

Мнениеот masterixx » Чет 21 юни 2012 10:30

Ако искаш може така да си тестваш дебитомера с VAG COM:

Here's a good sanity check for the status of your MAF. Do a full-throttle run all the way to redline in a single gear (second works fine). Group 002 usually shows air mass in g/s (in many modern ECU's, consult your Factory Repair Manual for the specific group for your particular vehicle). Your peak airflow should be roughly 0.80 times your horsepower if you are close to sea level. So, if you have a stock 150 hp 1.8T, expect around 120 g/s. If you see significantly less than that, you MAF may be on the way out. Also note that airflow will be markedly different at higher altitudes due to reduced ambient air pressure, especially with naturally aspirated engines that do not have forced induction to overcome that deficiency. This still works if you are chipped, but "race" programs may make more power through timing, rather than airflow. Therefore, take all readings with a grain of salt.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Пет 22 юни 2012 19:56

Значи махнах 3-те болта и видях че има и 4-върти наврян мега гадно, и преди да махна и него реших да махна маркуча вече, и какво да видя....
ЧИСТОТА !!! :banghead:
Аз с ръцете си целите мръсни го замърсих даже, клапата беше огледално чиста, накарах баща ми да натисне газта, и като се отвори клапата също чистота.
Затова се отказах да чистя каквото и да е било, и сложих всичко на място. Като си дойде един колега от форума от морето, ще го помоля отново да направим диагностика. Ще запиша грешката и ще я постна да видим какво е, но от сега се приготвям за нов дебитомер.
За напред ще си сложа за цел да си взема лаптоп и VAG-COM кабел.

P.S Да питам иначе за термо датчика, кой да взема:
17.90лв. - FAE
45.70лв. - Beru
38.70лв. - Luxemburg
Взех инфо днес от Аутоплюс, не ми се ще да взимам най-евтиното, разбрах че Luxemburg май бил оригиналният, но трябвало да се чака ?

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Пет 22 юни 2012 20:06

Аз моя го смених с FAE. Само това имаха в автоплюс. 2 години и не е мръднал.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”