Волан от голф 3 гти на голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Волан от голф 3 гти на голф 2

Мнениеот PeshoVW » Пет 22 юни 2012 15:54

Здравейте първо искам да кажа, че набързо проверих за подобна тема и за това може да не съм я видял, за това ако се наложи заключете. :shock
Искам да разбера този волан от голф 3 гти става ли да се сложи на голф 2 ей така без нищо да се пипа. :roll:

Изображение

Питам защото аз съм с ето този, но не знам той с големите шлици ли е или не..
Затова се допитвам до Вас. Благодаря за вниманието, очаквам Вашите отговори. :да:

Изображение

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Волан от голф 3 гти на голф 2

Мнениеот zdravko_jett » Пет 22 юни 2012 17:12

колега обазалагам се че във форума никой не може да ти каже дали волана ти е с голям отвор или малък,тоест ако имаш втулка на прътаа този волан ще ти стане ако ли не нямаа,най лесно сваляш и пробваш,ако не се лъжа до 88ма са произвеждани без тази втулкаа

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пет 22 юни 2012 17:30

Мисля ,че ще стане ,най-лесно свали си стария волан и виж дали е с големия шлиц ,ако е значи си става всико бею преправяне :)

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пет 22 юни 2012 17:39

Аз си мислех, че имат разлика воланите този с който съм вмомента и по старите модели на 2ката, за това и поставих въпроса така, мислех си че като се види волана може да се разбере, но явно не.
И все пак благодаря за отговорите, явно ще трябва да го сваля и да видя ( то не знам как изглежда с малките шлици и големите.. сигурно са по ситни mhihi ), но ще видя.
Всички волани от голф 3 ли са с големи шлици, разполагам с един грозен екземпляр който мога да пробвам ей така да видя дали ще стане, че да си купя този който искам и да се окаже, че не става няма да ми е много хубаво. :screwy mhihi

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 22 юни 2012 18:52

всички волани от г3 са с големите шлици по скоро е по голям отвора и повече на брой шлиции и за тях трябва втулка която се слагана пръта ако ти си без тази втулка не става ако си с нея става но ако си намериш втулка пак можеш да си сложиш волана стига да си намериш втулката. сваляш волана и виждаш аз имам волан от Г2 като твоя на симката с тесните шлици тоест за прът без втулка

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 22 юни 2012 19:07

ето със втулката и без втулката

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пет 22 юни 2012 19:15

Ооо много ти благодаря за снимковия материал. За съжаление в момента няма как да разбера имам ли или нямам, но като мога, да видя ще кажа. И съответно ако нямам тази втулка откъде бих могъл да си намеря или трудно ли се намира по скоро е въпроса. Благодаря пак за отговорите много ми помогнахте. :bowdown Поздрави :beer

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 22 юни 2012 22:20

PeshoVW написа:Ооо много ти благодаря за снимковия материал. За съжаление в момента няма как да разбера имам ли или нямам, но като мога, да видя ще кажа. И съответно ако нямам тази втулка откъде бих могъл да си намеря или трудно ли се намира по скоро е въпроса. Благодаря пак за отговорите много ми помогнахте. :bowdown Поздрави :beer

ами колега този тройковия волан от където го взимаш виж от там,ако ли не потърси тук във форума тази втулка не е нещоо особеноо,ако има някой да ти е подарии срещу една бираа но най напред провери твоята каляска длаи е с тази втулкаа

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Съб 23 юни 2012 12:37

Ясно значи да си търся такъв волан, щом ако случайно нямам може да се намери лесно такава втулка. Като видя как е моя имали или няма ще търся ако се наложи.
Мерси за информацията отново айде :beer и поздрави :ahoy

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Мнениеот Sparco_stz » Съб 23 юни 2012 12:44

ако е 1988 година най вероятно е с ситните шлици.Доколкото знам от 1989 нагоре са с едрите.
Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”