парното работи от времв на време
парното работи от времв на време
Здравеите,странен проблем се получи след смяна на термостат.Колата загрява малко над средата, което незнам колко градуса са,парното работи до момента в който трябва да отвори термостата и парното спира.УЖАС.Въздуха съм го гонил по много начини и пак ,след като истине има парно загрява до средата и пак нема никой.Ебати к**а, моля даите съвет.Дори извадих мъркучите от радиаторчето да няма въздух.
- popodopolo
- Автомобил:
- Двигател:
docenta написа:Имах подобен проблем с мойта Jetta преди време.Оказа се, че има едно капанче свързващо входа и изхода на радиаторчета на парното.Провери имаш ли два тройника свързани с маркуче между тях между входа и изхода на радиаторчето на парното.
Vasseto написа:Най добре ги разкарай,ако имаш такива клапани.И ще се получи парно за милиони.

Тази част не се предлага по магазините, а на старо може да я купиш още по-прецакана.

Днес изхвърлих клапаните,но се оказа,че имам и спукан радиатор.Купих нов утре го монтирам и газ до ламарина с ново парно и нов радиатор,зимата е като лято.Апропо тези клапани са добра идея но кокато всичко е в ред и колата е нова.само прегряване може да ги активира или да те предопреди за проблем в системата.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
и къде е тази защитаБъчи написа:VW-тата имат защита против попарване. Ако парното ти спира при загряване, значи термостата ти отваря по-късно втория кръг, мисля че клапана на парното затваря когато температурата достигне 97-98 градуса, а термостата най-често сработва при 94 или при по-новите 96 градуса.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”