viewtopic.php?f=5&t=213258Това ми е темата за моята кола. 1.4 TSI 122 к.с. Ако те интересува друго - питай. Аз съм изключително доволен. Вече 65 000 км - нямам никакъв проблем.
За 1.4 TSI 140 к.с. се обърни към колегата
memberlist.php?mode=viewprofile&u=131936той ще ти обясни от личен опит.
За 1.4 TSI 170 к.с. - не познавам колега за да те насоча.
Трябва да знаеш, че 122 к.с. е само с турбо. Можеш да придобиеш представа от поведението на мотора при тест драйв в представителството на марката .... За друго не се сещам ....
п.с. При голф 5 и голф 6 1,4 тси 122 к.с. разликата е ...., че при голф 6 се предлага със 7 DSG. Другото е ламарини и дизайн .... Кода на мотора е "САХА" - да се ориентираш. Когато купуваш кола си направи труда да е закараш в представителството на марката и да е погледнат от-до! Тази услуга струва около 50 лв. но ти казват всичко, дори и сервизната и история по време на гаранция (тези мотори започват да ги слагат 2007-2008 година). Имат 2 години задължително обслужване в представителството на марката - гаранционно и в най-лошия случай другите две години да не са обслужвани там (2012 г. сме). Това са последните 5-ци. и можеш да се ориентираш за км на определения автомобил (ако са му връщали км-жа). Окачването му е здраво. И то доста съдейки по какви пътища съм пътувал 65 000 км и не съм сменил нищо. Рейката е с електромотор ... До колкото знам на 5-ците с този мотор волата е 3-лъчев - новия волан. Има удряни 5-ци, които се оправят, но не им слагат AIRBAG-овете. Провери ги - 10 са на брой (има и 12). Ако е с климатик - само жабката ти е охлаждаща, ако е с климатроник и подлакътника също. И още един съвет - провери поленовият филтър на какво дередже е и ще ти стане ясно дали е поддържана както трябва или е мърлящина .... Той се намира под жабката над краката ... Покрит е с капаче ... ще го видиш като се наведеш. Проверявай всичко. Когато аз си търсих кола .. попаднах и на срязани датчици на предните накладки ... Ако наистина желаеш 1,4 TSI, съветвам те да платиш повечко, но за хубав екземпляр и ще имаш съвременен автомобил от класа си!