Първа кола - Golf GT 2003 TDI ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Първа кола - Golf GT 2003 TDI ?

Мнениеот Izu » Нед 24 юни 2012 10:21

Здравейте! Мисля до няколко дни да се присъединя към клуба ви. Харесала съм си Golf GT 2003 1.9 TDI - нов внос, със сервна книжка и пълни документи от предния и единствен собственик. На 150 хил. км. е, карана в Германия. Има всички екстри - вградено радио със CD, климатроник, имобилайзър, ел. стъкла, и т.н. Всичко работи, напълно обслужена. Само аларма трябва да й сложа. Вози като по масло, не издава странни звуци и миризми... Абе изглежда перфектна. Предлагат ми я за 6300, което са си доста парички, ама като ги гледах по сайтовете обявите са или около тази цена или доста над нея.

Мислите ли, че е подходяща за женско с почти никакъв опит зад волана? Добра ли е като модел? Евтино ли й е обслужването (казаха ми, че почти нямало електроника по нея и била супер здрава)? Колебаех се между VW, Тойота Ярис и Ситроен С3 - за Ситроена ми казаха, че постоянно правели проблеми, много чупливи, а за Яриса, че гръмне ли електрониката ще ми се ще да не съм я купувала. Та... сега към немското качество се стремя.

Ах... и още един сериозно тъп въпрос... :oops: На това му се вика Голф 4 нали? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Първа кола - Golf GT 2003 TDI ?

Мнениеот radotom » Нед 24 юни 2012 11:58

Хмм... на това ако му се вика, че няма електроника... какво ли да кажем ние??! :lol: :lol:
А иначе количката е супер за момиче! :да:
Единственото притеснително е неизбежните почуквания и поожулвания по калниците и броните, щом казваш, че нямаш много опит, но май не върви да ти предлагам Трабант като първа кола, нали? mhihi
Само имай предвид, че от тази година има точно 8 модела двигатели 1.9 TDI

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Нед 24 юни 2012 12:03

Ах, ми не знам - аз разбирам до най-най-нааааай основните неща :mrgreen: Така че най-вероятно ще съм доста честичко наоколо.

EDIT: Сетих се, че има CD changer - какво е това? :oops: Иии дали моделът плеър подържа сд-та с мп3 или само аудио? Може ли да му се сложи GPS?

А и за двигателя - 90к.с. е, ако е от значение. :oops:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 24 юни 2012 12:31

Това за разбирането не бива да те притеснява - масово хората не знаят какво карат.
Болшинството дори бъркат моделите Пассат :lol:
Предупреждението за различните двигатели беше за да си наясно, че има мотори с различна мощност (и цени на резервни части и застраховки), с различни 'капризи'
Например 5 от тези 8 мотора са така наречените 'помпа-дюза'. Технология на Фолксваген, всепризната като много по-ефективна, но... и много по-капризна :? (ей сега дизелджиите ще ми наскочат! :lol: )

Относно престоя ти тук - той зависи от 2 неща - колко внимателно се огледаш преди окончателния избор и колко заинтересована си да разбереш какво и как караш. Сред нас има дами, които са много по наясно от много от мъжете (и мен включително) от автомобилите.
Като за начало ти препоръчвам когато вземеш решението ДА или НЕ, да се уговориш с vaskoto1 viewtopic.php?f=13&t=6022
или с Niksi viewtopic.php?f=13&t=7096
да прегледат колата обстойно.
Успех с избора! :да:

Отговор на ЕДИТ-а: CD changer е устройство, в което зареждаш няколко диска и го управляваш през радиото кой диск да свири в момента. Т.е. не се налага да сменяш диск по диск.
Дали може да се сложи GPS зависи от модела на аудиото.
А това, че е 90кс предполага, че ще е от безпроблемните мотори ;)

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Нед 24 юни 2012 12:48

Приятел, който се занимава с коли - вкарване, поправяне и т.н. ми я вкара специално за мен, а е и човек, на който му вярвам и който няма да тръгне да ме лъже. Иначе за оглеждане - от 6 месеца търся коли, много ми се предлагаха от други, ама все нещо имаше, което ме спираше - я пускаше странни пушеци, я си личеше, че е пребоядисвана и т.н. Та мисля, че това тук сега е моята кола.

Иначе ще имам предвид тези господа за бъдещи ремонти. :D

Модела на аудиото не го знам, но то си е оригиналното вградено с колата... До 2-3 дни евентуално ще дам подробности ^^

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Нед 24 юни 2012 13:58

чейнджъра по принцип възпроизвежда само аудио !! heavy metal zork

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Нед 24 юни 2012 14:05

Еми аудио за местата без радио и Z-rock из града heavy metal zork

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 юни 2012 8:29

Колата по описание е супер.За МП3 ще ти трябва преходник за 100-150 лева (X-Car Link) ,или някой с "умения с поялник" да ти закачи изход (има тема в "Направи сам").Гледай да не и натискаш калниците много-много макар ,че ще имаш "пълно каско" понеже са горещо поцинковани в завода против корозия ,а бояджийте от каското просто ще плеснат най-евтината боя.Просто винаги когато се затрудняваш с маневрите гледай да "ужулваш" броните и огледалата понеже те са пластмасови.

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Пон 25 юни 2012 20:48

Утре, живот и здраве, ще е моя количката. Надявам се да е правилният избор, въпреки че който познат имам с VW и Голфчета, не мислят да ги сменят независимо от годинките на колите им, така че това трябва да е доста показателно.

Само ме притеснява дали не е много голяма... От Яриса е с над 30см по-дълга и 10см по-широка, но пък от Дачия Логан-а, на който карах опреснителни курсове, е с 10 см по-къса, а пък с него нямах проблеми. Я кажете - бързо ли се свиква с колата като размери? Нали е подходяща за жена? Мъжко момиче съм, и до половин-една година сигурно ще съм доста добра зад волана, ама сега като същество без опит малко се притеснявам. :)

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пон 25 юни 2012 21:15

Спокойно бе, газ и тва е...като я купиш качи снимки да видим нагледно това, което четохме... :beer

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 25 юни 2012 21:46

Диде то газ газ,ама я калник после я броня,по добре по спокойно и внимателно mhihi Иначе аз съм спокоен колежката като излезне на пътя няма да е около нашият край,не че нещо ама вече като видя жена зад волана и внимавам.Днес една дама на около видими 35-40г в Чирпан при знак че не е с предимство най нагло ми изкочи че и даже не се претесни каква беля щеше да стане scare Затова те моля колежке,внимателно и умната,гледай знаците за да не стане като вица където дамата си карала колата и по едно време попитала мъжа си:
Мъжо защо хората като ме видят се разбягват в различни посоки?
А той:
Ами жено вземи и слез от тротоара,за тези цел има път mhihi
Та това е колежке,чакаме снимки на колата,а може и на колата и на теб mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 юни 2012 8:32

Izu написа:От Яриса е с над 30см по-дълга и 10см по-широка, но пък от Дачия Логан-а, на който карах опреснителни курсове, е с 10 см по-къса, а пък с него нямах проблеми.

Тая разлика е "Не трън ами глог" -все са компактни хечбеци и се паркират сравнително лесно.Пък и ако попаднеш на задръстена улица с паркирани коли просто продължи на татък и паркирай на следващата - за 50 метра ходене няма да се счупиш :lol:

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Сря 27 юни 2012 8:15

Здравейте, колеги. Колата е вече моя и съм направо влюбена - вчера я карах малко извъградско, че все още не смея да се пусна из лудницата, днес пак ще правя поход извън София. Засега с моя неопитен крак ми дава разход 5.4/100, което за мен е повече от доволно. Всичко й е супер, малко тампоните на амортисьорите скърцат при по-рязък и остър завой с неравности по него, ама моя познат по колите каза, че е нормално за Фолксвагените - при жегата да засъхвали и издавали този гумен звук, като падне дъжд или я измия и се намокрят щяла да е окей - вика, че мога да ги сменя, ама не е наложително, пък и вчера с тия регистрации, ГО и каско бая парички отидоха, та за момента ще си спестя този разход.

Та и вас да ви питам, въпреки че снощи изчетох повечето теми със скърцане на гуми в тях, щом не е наложително да сменям тия тампони, нали може и с тях да си карам? Поскърцването ще го преживея, пък и аз като я карах по-внимателно и бавничко, нищо не се чуваше, само той като я караше скръцваше на ала триеща гума.Но според него тампоните, които се продават тук са големи боклуци и няма да издържат лятото с тия жеги, та само ще си изхарча парите за нещо, което не е наложително и което ще издържи още доста време. Какво мислите?

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Сря 27 юни 2012 9:24

Ако не те дразни скърцането можеш и с тези тампони да си караш,но ако решиш да ги сменяваш ти препоръчвам оригинални да бъдат иначе ефекта е нулев :да: Успех с новата придобивка и дълго да те радва и безаварийно шофиране :да:(виж да не е скърцането от тампоните на стабилизиращата щанга)

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Сря 27 юни 2012 9:28

Мерси! Оригинални ще бъдат, ама по-нататък. :D Сега паричките ще пазя, ако изскочи нещо скрито.

:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”