Пукнатина на диска
- GOLF_SB_1991
- Автомобил: VW JETTA MK2
- Двигател: JP
Пукнатина на диска
Днеска забелязах пукнатина на спирачният диск,дисковете са нови на няма и месец сработили са с накладките и спират доста прилично,пукнатината е мн дребна и ме притеснява от какво може да е станала,понеже дисковете са нови и като ги поздрея малко не да ги изпържа ми от 100 110 до 20 30 спиране и понамирисват накладките но са нови ДИСКОВЕТЕ СА СВАГ немски може ли да ми направи проблем тази пукнатина те е по кум средата не е точно в края на диска но е мн малка прилича на дълбока драскотина но е покнатина КАКВО КАВАТЕ ВИЕ?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Пукнатина на диска
Не трябва да я има, а ще стане по-голяма със сигурност. Направи рекламация в магазина за частите или там от където си ги взел. По принцип 300-400км трябва да не спираш много много рязко, защото понякога се кривят дисковете като са нови. За пукнатини може и да е възможно....но според мен си е дефектирал диск, освен ако не караш рали кола и не си я изкарал на Петрохан веднага след смяната им 

- GOLF_SB_1991
- Автомобил: VW JETTA MK2
- Двигател: JP
Не съм им давал мн жега просото съвсем случаино го забязах това два три пъти съм спирал по рязко и за позагрявали така че да мирише но да се сцепят нови дискове Казваш че със сигурност става по голяма пукнатина,ште направя рекламация
меси колега
- vucata
- Контакти:
Е...не знам колко километра си минал с тях...фактори много, може и преди 10 години да си ги сложил, пък сега да си подкарал колата
...Но не е нормално явление да се получи цепка. За всеки случай свали гумата и виж със сигурност дали е цепка, а не просто да се е отбелязала накладката 
...Но не е нормално явление да се получи цепка. За всеки случай свали гумата и виж със сигурност дали е цепка, а не просто да се е отбелязала накладката 
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Може да не е пукнатина.Понякога накладката се отбелязва на диска и изглежда точно като пукнатина.Пробвай да зачистиш с шкурка и виж дали ще излезе. Най-вероятно е белег от накладката,не е спукано.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е спукан-сменяй в комплект,материала е чугун и се "пръска",резултата е потресаващ.Едно време всички тези дискове минаваха на дефектоскопия,бракът на моменти беше над 50%!Щото бях тогава в машиностроителния сектор..."такива машини правиме,що да не остържем едно кръгло чугунено тяло на цифров струг.."да,ама не!
Да,има случай да се "отпечати" ръб на накладка при престой и да прилича на спукано,както казаха-шкуркица...и
Да,има случай да се "отпечати" ръб на накладка при престой и да прилича на спукано,както казаха-шкуркица...и

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Swag е също толкова немско колкото е и Топран
по-скоро не от марката а дефектна бройка ти се е случила - ако наистина е спукан
по-скоро не от марката а дефектна бройка ти се е случила - ако наистина е спукан
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Иди където са ти го сложили да ти го видят. Иди и на второ място, за да сравниш какво ти казват. Не трябва да се пука диск. Освен това и феродото не трябва да мирише, аз за сефте чувам, че феродо замирисва. Аз съм сменил всичко миналата година и такива оплаквания не съм имал. Иди да го видиш, че е опасно.
- vucata
- Контакти:
mania написа:Иди където са ти го сложили да ти го видят. Иди и на второ място, за да сравниш какво ти казват. Не трябва да се пука диск. Освен това и феродото не трябва да мирише, аз за сефте чувам, че феродо замирисва. Аз съм сменил всичко миналата година и такива оплаквания не съм имал. Иди да го видиш, че е опасно.
Смърди даже...на мен на пасата като ги сменявах миналата година смърдеше едно 1000-1500 километра, след това спря....може и от накладките да е

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно. Моите никога не са замирисвали, а има случаи, в които си спирам доста рязско. Ако не се лъжа дисковете са Брембо, а накладките Текстар.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
когато е меко феродото си смърди,даже и се пали.В последствие прави нагар и спира,но и спирането на колата намалява а износването на диска се увеличава.От моя майстор знам,че минат ли година се сваля нагорелия слой със шкурка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”