5 години след като си купих Голф3 Вариант (комби),на задната врата последователно спря да работи задната чистачка,след това осветлението на номера и накрая изгоря предпазителя на отоплението на стъклото!Предполагам,че са прекъснали проводниците в гуменото съединение между купето и вратата,но не съм се опитвал да го поправям!Някой колега пробвал ли е да отстрани подобна повреда и много ли е сложно,по професия съм електротехник,но не автомобилен!
Предварително благодаря за всяка информация колеги!!!
Прекъснали проводници задна врата Голф 3
-
Naydenov56
- Автомобил:
- Двигател:
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъснали проводници задна врата Голф 3
Не се почесвай ами ги почвай,повярвай-същите жици ги има и в автомобила.
Откачи акумулатора,махни тапицерията на вратата.Имаш 2 варианта-единият е да измъкнеш цялата инсталация(букси има и във вратата и някъде от другия край..някъде около стоповете.Трудно е да се проврат пластмасите на буксите през отворите и маншона!
Вариант 2-режеш преди и след маншона(предварително виж нолко жици ти трябват и дебелините им,пази маркучето за чистачки и ключалка..май поне едното минава оттам).След това си прокарваш снопче с нови проводници (желателно да са номерирани или цветни)-и съединяваш,може спойка,може "спайка"+термошлаух.
Не подхождай "мързеливо" и да снаждаш само в зоната на маншона..резултата е краткотраен,там трябва да са здрави и не-втвърдени изолации!"Снадките" да останат в някоя от статичните зони!!!
П/п:направи го ,защото на 2 автомобила от такива жици щяха да им "варят жито"
,след като им горяха някои бушони и водачите им поради незнание почнали да слагат по-мощни...докато минали на телчица...сноповете бяха "топка мед"
Откачи акумулатора,махни тапицерията на вратата.Имаш 2 варианта-единият е да измъкнеш цялата инсталация(букси има и във вратата и някъде от другия край..някъде около стоповете.Трудно е да се проврат пластмасите на буксите през отворите и маншона!
Вариант 2-режеш преди и след маншона(предварително виж нолко жици ти трябват и дебелините им,пази маркучето за чистачки и ключалка..май поне едното минава оттам).След това си прокарваш снопче с нови проводници (желателно да са номерирани или цветни)-и съединяваш,може спойка,може "спайка"+термошлаух.
Не подхождай "мързеливо" и да снаждаш само в зоната на маншона..резултата е краткотраен,там трябва да са здрави и не-втвърдени изолации!"Снадките" да останат в някоя от статичните зони!!!
П/п:направи го ,защото на 2 автомобила от такива жици щяха да им "варят жито"
,след като им горяха някои бушони и водачите им поради незнание почнали да слагат по-мощни...докато минали на телчица...сноповете бяха "топка мед"- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Щях да се запаля така с аудито 3 пъти! Докато разбера от къде идва проблема! 3 пъти цепа и сменях кабелите в сноповете в коша. 15 кабела се бяха уединили без изолация в 1
.
Проблема е решим и от не ел. техник
Взимаш кабели същата квадратура,със силиконова изолация,ако има.Със сщите цветове,ако може и сменяш кабел по кабел!Като режеш стария 10-15 см по нагоре и слагаш нов като го припояваш и за предпочитане е изолацията да е термо свиваема,че изолир б. Се разплита в жегите! Успех!
Проблема е решим и от не ел. техник
Взимаш кабели същата квадратура,със силиконова изолация,ако има.Със сщите цветове,ако може и сменяш кабел по кабел!Като режеш стария 10-15 см по нагоре и слагаш нов като го припояваш и за предпочитане е изолацията да е термо свиваема,че изолир б. Се разплита в жегите! Успех!
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Маншончето го дърпаш и се вижда всичко. Ако са прокъсани там най-лесно, но и не до там качествено винаги, е с изолирбанд. Иначе ако имаш възможност да изкараш едно поялниче и да ги запоиш с колофон си ти. На мен така ми се беше прекъснал аудиокабелът на задната врата и като крайно решение прехвърлих задните колони на кората
Много яко стана!
Много яко стана!- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Правих го есента на задна дясна врата,по описания от emo-gar начин.Доста играчка си е(а пък и аз не съм ел.техник),но стана всичко точно.Оттогава съм нямал проблем с тази врата.Не съм запоявал-направих го с усукване на кабелите-спайка и с изолирбанд.Не е кой знае колко сложно само трябва да се внимава.Рязах кабелите един по един и снаждах.От буксата оставих само гнездото на маркуча за централното и външната част от корпуса-резбата.Айде със здраве и "нема да се пуашите"! 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
miro_hack написа:Щях да се запаля така с аудито 3 пъти! Докато разбера от къде идва проблема! 3 пъти цепа и сменях кабелите в сноповете в коша. 15 кабела се бяха уединили без изолация в 1.
Проблема е решим и от не ел. техник![]()
Първата запалена беше точно Ауди,Б3-причината беше в кабелчето "+" на осветителната лампичка в багажника(вкопало се в преградната ламарина зад задни седалки)..периодично изчезваше плафон и бордният часовник..докато изпуши тотално заден сноп.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”