Здравейте колеги , търсих в форума и google някой със същият проблем, но така и не можах да намеря отговор. От 1 седмица съм по разни сервизи, които ми смениха датчици, горивни филтри и и не знам още какво, но проблема си остана и сега ми казаха , че трябвало да сменя горивна помпа, която струва 760лв с поръчка от Германия. Симптомите на колата са следните , загуба на мощност след 2000 оборота просто се спъва и не може да качи повече 2500-3000 или ги качва, но се мъчи зверски, свети и check engine лампата. Грешката, която дава при диагностиката е следната :
18726 Fuel Pressure Regulator Valve (N276): Open Circuit : P2294
Колата е: Голф 5 1.6 FSI /12.2004
ПС: след като потърсих информация в интернет видях, че между регулатор за налягане на горивото и горивна помпа има разлика, а и съдейки по това , че майсторите които ми гледаха колата явно не бяха много наясно, кое къде седи в нея се обръщам към вас за мнения по въпроса.
Благодаря Предварително!
Проблем с Golf5 1.6FSI checkengine и загуба на мощност-Решен
- VW_Man1ac
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Golf5 1.6FSI checkengine и загуба на мощност-Решен
Последна промяна от VW_Man1ac на Вто 03 юли 2012 17:21, променено общо 2 пъти.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Golf 5 1.6 FSI - check engine и загуба на мощност
Препоръчвам ти да посетиш някои от клубните сервизи viewforum.php?f=13 .
Тоя Fuel Pressure Regulator Valve (N276) провериха/смениха ли го? Както сам си забелязал цените на частите са доста скъпи-не е зле да подпитваш като дам 700лв за "това" и не се оправи...
Тоя Fuel Pressure Regulator Valve (N276) провериха/смениха ли го? Както сам си забелязал цените на частите са доста скъпи-не е зле да подпитваш като дам 700лв за "това" и не се оправи...
- VW_Man1ac
- Автомобил:
- Двигател:
Това е проблема смениха неща, които явно си работеха и за това , и написах темата евентуално някой ако е имал същият проблем или го срещал при такава кола, защото тези проба/грешка започват доста скъпо да ми излизат ... накрая май ще трябва да отида да ми резнат главата и в Порше , поне там се надявам, че адекватно ще ми кажат какво и е на колата .
- VW_Man1ac
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за вторият отговор, но не видях въпроса, ами смениха някакъв датчик за налягането на горивото, но дали е за високите или ниските обороти този датчик нямам представа , както и горивен ф-р , който според мене не беше за смяна защото винаги си го обслужвам на 10000 километра с останалите консумативи. След като го смениха ми казаха, че предишната грешка се била оправила, за коя предишна грешка говореха нямам идея, и сега се била появила настоящата. Колата не даде никакво подобрение след всичките смени.
- VW_Man1ac
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги проблема на моето Голфче се оказа от инсталацията на колата, имало някаде проблем по кабелите и за това е светил чека и колата нямаше мощност . Проблема е отстранен благодарение на Порше София Изток и сумата изобщо не беше неприемлива а си беше в граници. От тука натам ще си знам ЕМ-комплект само за ауспуси и меки връзки нищо друго. Надявам се да бъде полезна темата на някой със същият или подобен проблем за това и пиша , какъв е проблема и как е решен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”