Как мога да направя проверка на климатроник

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Как мога да направя проверка на климатроник

Мнениеот kikogsxr » Чет 13 яну 2011 11:59

Здравейте,
Проблема е следният-харесах си една бора 1999 2.3V5, интересумам се как мога да и проверя климатроника дали работи преди да я купя, че като гледам по форуми ремонта на кл. е доста, ако имате мнение и за колата като цяло пишете
Мерси предварително

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Как мога да направя проверка на климатроник

Мнениеот Vento » Чет 13 яну 2011 19:49

Елементарен тест - пусни го - ако щрака котвата на компресора и той тръгва да се върти, значи е наред. Дори и да има дребни проблеми, те не са скъпи и лесно се отстраняват. Цялата система е направена да се самодиагностицира и при по-сериозни проблеми изобщо не пуска компресора. Така че - завърти ли го и щракне ли - нямаш дертове.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Чет 13 яну 2011 20:36

или пък пуска6 парното на мах да стане горе6то в купето и намаля6 градусите на до края и трябва да запо4не да дуга студен въздух през духалките.и гледаи мести ли се стуята въздух към стълкото в краката и към теб.

Потребителски аватар
iko_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iko_tuning » Чет 13 яну 2011 20:55

Първото нешто което можеш да провериш е да отвъртиш пробката за пълнене на фреон ,натискаш с нешто остро игличката иако излезе газ значи климатика е пълен. Второто нашто е да видиш дали се включва шаибата на компресора.Ако тези неща са нарет дори и да има някакъв проблем тои е оправяем без много расходи. Успех

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Пет 14 яну 2011 14:53

Благодаря, направо ми спасявате живота, а някакви мнения за BORA-та

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 14 яну 2011 18:05

а-а ама ако игличката заяде ще плаща кинти за зареждане-при пускане на климатроника на студено, дебелия маркуч от страната на радиатора след дясния фар на колата трябва да стане доста студен, ако е лятно време за 2-5секунди да се изпоти(металното му начало на маркуча).

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 14 яну 2011 18:10

ето този.Ако съм използвал на някого двигателя да ме извинява или съди!
Прикачени файлове
DCP_7141.jpg

Потребителски аватар
liokooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liokooo » Пет 14 яну 2011 18:20

hitmanoo13 е прав натиснеш ли игличката може да заседне климатика го разбираш дали работи когато дебелата траба стане студена а тънката трябва да е топла дебела е ниско налягане а тънка високото трябва да ги докоснеш защото съединителя на компресора и да щракне може пак да не работи климатика тъй като на фауветата компресорите са слабички и е възможно да е изплюл тефлоните на буталата и избива клапанната дъска и компресора спира да помпи върти се но не помпи. дано съм помогнал

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пет 14 яну 2011 18:27

Колега гледай оборотомера при пускане на климатика трябва да се вдигне стрелката и съответно при изключване да паднат оборотите :wink:

Потребителски аватар
liokooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liokooo » Пет 14 яну 2011 18:29

не е така но както и да е

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пет 14 яну 2011 18:53

liokooo написа:не е така но както и да е

Мене ли визираш,Колега?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 14 яну 2011 19:08

Пускаш му една самодиагностика и гледаш какво пише като кодове за грешки:
Линк.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 14 яну 2011 21:30

Това с игличката не знам на кой "мозък" му хрумна! Аз ако си продавам колата, няма да дам на някой си зяпач да ми отваря винтилчето и да ми натиска игличката :beat_butt2 Ако си я купи - ако иска да си отреже маркучите дори, но докато е моя - не е това начина да проверява дали има фреон! :012:

Вие ако си продавате колата - дали ше разрешите на всеки дошъл да я зяпа да натиска игличката да гледа има ли фреон? :roll:

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пет 14 яну 2011 21:49

Vento написа:Това с игличката не знам на кой "мозък" му хрумна! Аз ако си продавам колата, няма да дам на някой си зяпач да ми отваря винтилчето и да ми натиска игличката :beat_butt2 Ако си я купи - ако иска да си отреже маркучите дори, но докато е моя - не е това начина да проверява дали има фреон! :012:

Вие ако си продавате колата - дали ше разрешите на всеки дошъл да я зяпа да натиска игличката да гледа има ли фреон? :roll:

:да: :да: Напълно съм съгласен ако всеки желаещ дойде и натиска игличката накрая няма има климатик..ще остане без фреона.. :screwy

Последна промяна от dqvola_91 на Пон 30 юли 2012 18:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 14 яну 2011 22:10

Vento написа:Елементарен тест - пусни го - ако щрака котвата на компресора и той тръгва да се върти, значи е наред. Дори и да има дребни проблеми, те не са скъпи и лесно се отстраняват. Цялата система е направена да се самодиагностицира и при по-сериозни проблеми изобщо не пуска компресора. Така че - завърти ли го и щракне ли - нямаш дертове.

От опит да кажа... тест на климатроник за проба - пуска се компресора си цъка и върти, вътре духа студено (все пак и на вън е студено :) ) идва топло време пуска се климатроника (компресора пак си цъка даже стрелката на оборотомера притреперва, което значи, че компресора се включва ) и няма студенооо :| . Автомобила се кара да бъде зареден с фреон масло и оцветител, климатроника започва да си духа студено. Кара се след 1 седмица на проверка и се оказва, че има спукана тръбичка (струва 120 лв нова) и компресора е за обслужване, че и той изпуска (ремонт на компресора 200-300 лв зависи, какво се окаже като се отвори + отделно ново пълнене на системата след това + отделно 100 лв за труд примерно )
Та не ми се вижда евтино(събират се горе долу около 500 лв) и най-сигурно е да се провери климатроника лятото!

А да, да добавя след зареждането климатроника издържа да охлажда купето 3 седмици :)

Последна промяна от rexpitbul на Пет 14 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”