На запален мотор не влизат никакви скорости (освен ако не риташ лоста). След много мъка се натиква в 1ва, и при натиснат съединител колата се движи полека-лека. Мисля, че не разцепва съединителя.
Много трудно се натиска педала на съединителя и стърже (не е от жило). Жилото го стягах до MAX, но съшият проблем. Самата щанга(лостче), което излиза от ск. кутия (става въпрос за онази щанга, която се дърпа от жилото) мн кратък ход има пробвах с отвертка да го напъна. Та въпроса ми е какво да правя (нямам пари за сервиз и сам ще си я правя). Дайте съвети, дали трябва дас свалям кутията и ще мине ли със старата ск. кутия.Или проблема е в съединителя. Забравих да напиша, че проблем няма с лоста в купето. Благодаря предварително.
Проблем със скоростите на Golf 2, 1.3, 90г mono.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростите на Golf 2, 1.3, 90г mono.
като натиснеш съединителя появява ли се шум?-ако да ,то много вероятно е лагера на съединителя,както и самия съединител да са за смяна
друг вариант е да нямаш масло в кутията-сменял ли си го някога?
друг вариант е да ти се е разместила центровката на лоста към кутията
друг вариант е да нямаш масло в кутията-сменял ли си го някога?
друг вариант е да ти се е разместила центровката на лоста към кутията
-
- Автомобил:
- Двигател:
По скоро когато отпуснеш съединителя се появява леко виене. На спрян двигател влизат както си трябва, но запалиш ли ... Самата щанга яко скърца и почти няма ход (тази щанга която излиза от ск. кутия) За масло си нямам идея, защото от скоро я имам.
Та моята идея е, че е от тази щанга, но какво да правя по нататък???
Та моята идея е, че е от тази щанга, но какво да правя по нататък???
Магер на съединителя и ако е много заминал слънцето на притискателя също ще е износено.Готви се за цял комплект съединител.Като свалиш кутията бързо ще се ориентираш.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
щом като отпуснеш съединителя /т.е. е зацепен/се получава лек щум то той и е от лагерите на първичния вал на скоростната,и за това си мисля че може да е намаляло маслото в кутията,принципно събира 3.1 литра,перво и най лесно него може да провериш,има 2 пробки-за източване и за макс ниво-от къмшофьорската чашка на кутията са,развиват се с шестограм 17
ако е съединител около 220 лева нов комплект с лагера
ако е съединител около 220 лева нов комплект с лагера
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”