Голф 3 - угасва при подаване на газ за потегляне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
marcas_85
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - угасва при подаване на газ за потегляне

Мнениеот marcas_85 » Сря 04 юли 2012 9:09

Здравейте колеги!Имам нужда от помощ, тъй като вече около година имам проблеми с моя автомобил , обиколих сума ти майстори и никой не може да ми разреши проблема , а пък и аз съм лаик в тая област на автомобилите и сам едва ли мога да се справя!Колата е Голф 3, 1,6 ГТ, 101к.с. 97 година!Карам автомобила от 4 години, но през последната година започнаха проблемите!Постепенно започна да се губи мощността на автомобила, по-бавно започна да набира скорост, когато е студен автомобила при подаване на газ се получаваше едно запъване през първите 5-10 минути след което изчезваше!При колкото и майстори да я карах , никой не ми казваше от какво се получава това , всички ми обясняваха , че колата си работи нормално!До миналата седмица , когато както си карах по магистрлата при подаване на газ колата се задавяше и двигателя започваше да се тресе, всякаш имаше някакво запушване!Това не беше нещо , което се случва постоянно а от време на време, 5 минути го прави 15 няма проблем!След като се прибрах се пуснах из града да си върша нещата , когато изведнъж на светофара колата угасна!Запалих я без проблем, но при включване на скорост и подаване на газ за потегляне оборотите падат , двигателят се разтриса и колата угасва!Когато е запалена и е на празен ход, се форсира без проблеми, до момента в който се подаде газ и тя угасва!Вече дори не знам какво е , при кого да я карам и какво ли не!

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Голф 3 - угасва при подаване на газ за потегляне

Мнениеот vanesto » Сря 04 юли 2012 11:08

Има писано доста из форума. :търсачкаа
За начало можеш да си почистиш дроселовата клапа, да прегледаш уплътнетието на дроселовата клапа, да провериш маркучите за вакуум, температурният датчик може да показва грешни стойности - около 20лв е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”